Ontdek de New Town Kunstprijs Zoetermeer!

| Bureau Citymarketing

60 jaar geleden heeft Zoetermeer zich als groeigemeente in de Haagse regio aangeboden. De gemeente is in de afgelopen 60 jaar van een dorp uitgegroeid tot de grootste jonge stad in Zuid-Holland. Wil jij Zoetermeer een persoonlijk cadeau geven? Dat kan met de New Town Kunstprijs.

Is Zoetermeer voor jou dé plek?

Wat betekent Zoetermeer voor jou? Wat heeft 60 jaar groeien van een dorp van nog geen 10.000 inwoners aan het begin van 1962 naar een stad van 126.000 inwoners in 2022 jou gebracht?
Dat kun je laten weten door middel van een kunstwerk.

NTKZ New Town Kunstprijs Zoetermeer

Woorden of beeld

Er zijn drie verschillende categorieën voor de kunstwerken:

1. Woorden: maak een gedicht of een kort verhaal (max. 6000 woorden).
2. Bewegend beeld en/of geluid: maak een vlog van max. 5 minuten. Of geef plek aan theater, musical, spoken words of een lied of een muziekstuk.
3. Beeld in 2D of 3D: maak een tekening, wandkleed, schilderij, beeld of digitaal kunstwerk.

Prijsuitreiking

Doe mee! En win met jouw kunstwerk de New Town Kunstprijs Zoetermeer. Voor scholieren van 12 tot 18 jaar is er een aparte prijs.

De mooiste, bijzonderste, grappigste, ontroerendste en/of leukste kunstwerken ontvangen de New Town Kunstprijs Zoetermeer. In alle drie de categorieën wordt een winnaar gekozen. 

De prijs is een award van de Zoetermeerse kunstenaar Tobias Becker Hoff en wordt uitgereikt door burgemeester Michel Bezuijen. Een groot deel van de inzendingen wordt tentoongesteld bij het CKC & Partners.

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.