Rastaplas 2022

| Bureau Citymarketing

Klinkt een reggaefestival jou ook als muziek in de oren? Je hoeft er niet ver voor te reizen! In Zoetermeer vindt dit weekend op 15 en 16 juli festival Rastaplas plaats op het Noord Aa strand. Op alweer de 17e editie staan artiesten uit binnen- en buitenland die de unieke vibe van Rastaplas tot hogere sferen zullen brengen! Bekijk hier het programma!

Rastaplas

Rastaplas is een reggae & dub festival wat ieder jaar op het strand van het recreatiepark ‘Noord AA’ in Zoetermeer gegeven wordt. Mensen van alle leeftijden, culturele en achtergronden komen ieder jaar terug om de positieve reggae vibes van Rastaplas festival te ervaren! Rastaplas biedt een podium voor, niet alleen de oude reggae klassiekers, de grote internationale headliners, maar ook de nieuwe en lokale talenten.

Line up vrijdag

18.00: One Revolution Band
20.30: Hollie Cook
22.30: Horseman and Prince Fatty

Workshops

Tijdens het evenement kunnen kids ook genieten van verschillende workshops! Allebei de dagen kunnen kids lekker kunst maken van oude apparaten bij Repair Kid. Heerlijk rommelen met gereedschap en knutselspullen, terwijl je zelf geniet van de muziek! Daarnaast kunnen de kinderen weer volop knutselplezier beleven bij One Love Art Yard. Je mag hier verven, kleien, rasta armbandje vlechten, shaker maken, of gewoon iets knutselen wat je zelf leuk vindt. Bij One Love Art Yard kan je ook speelgoed lenen  waarmee je je kunt vermaken op het strand of in het water. Genoeg te beleven dus!

Eten

Op Rastaplas festival is er lekker eten uit veel verschillende culturen te vinden. Van vegan tot pannekoek & suikerspin tot BBQ. Eten en drinken worden afgerekend met muntjes. Een biertje of frisdrank kost 1 muntje. De prijzen op de food markt variëren.

Transport

Trein

Pak de trein naar Zoetermeer en stap over op de RandstadRail naar station Centrum West. Vanaf dit station vertrekt er iedere 15 minuten een festival shuttle bus en kost €2,50 per persoon per rit. Tijden shuttle bus: Vrijdag 15:00 tot 01:00 // Zaterdag 12:00 tot 01:00 // Zondag 11:00 tot 13:00

Bus

Het is ook mogelijk om bus 70 vanaf Centrum West te pakken en uit te stappen op halte Redelaan. Vanaf daar loop je 15 minuten langs het water naar het festival terrein van Rastaplas.

Auto

Neem vanaf Den Haag de A12 richting Zoetermeer en neem afslag 6 naar Zoetermeer-Centrum. Ga linksaf bij de verkeerslichten en en volg de borden Zoetermeer-Centrum totdat je de Media Markt passeert. Volg daarna het bord Utrecht (A12)/Rotterdam en na de tunnel het bord Noord AA. Na ongeveer 3 kilometer ligt Rastaplas aan de linker kant van de weg. Stel Aziëweg in als bestemming bij het gebruik van een navigatie. Bij het strand kun je gratis parkeren!

Adres

Recreatiegebied Noord AA
Aziëweg
Zoetermeer

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.