8 x de leukste zomerpret voor kids

| Bureau Citymarketing

Of je er nu op uit gaat in een van de speelbossen of een actief uitje binnen of buiten wilt doen, in Zoetermeer is ook deze zomer genoeg te beleven voor kids! Mis geen enkel moment van de zomerpret met deze acht leuke tips voor activiteiten voor kinderen tijdens de zomervakantie. 

 

 

De BiebFabriek in Zoetermeer

Bezoek de BiebFabriek en word een echte wetenschapper in de dop! Houd jouw kind van experimenteren, robots bouwen, proefjes doen en aan de slag gaan met allerlei geweldige en spannende materialen? Iedere woensdag van 14:00 - 15:00 uur kunnen de kids op ontdekkingstocht in de BiebFabriek.

Ontdek de BiebFabriek

Stadsboerderijen

Er zijn in Zoetermeer drie stadsboerderijen waar kinderen op een speelse manier vertrouwd kunnen raken met de dieren van het platteland. Daarnaast kunnen ze 'de boerderij van vroeger beleven' en geitjes voeren bij Boerderij 'T Geertje. Ontmoet de melkgeiten, melkkoeien, varkens, schapen, kippen, konijnen en paarden zelf!

Ontdek de stadsboerderijen

SpeelmeerPaspoort

Ben je op zoek naar een overzicht met ideeën en inspiratie voor de leukste dagjes uit in Zoetermeer deze zomer? In dit SpeelmeerPaspoort staan super veel tips voor zomerse activiteiten met kids. Van sport, spel en vrije tijd tot musea, dieren en natuur: alles komt in dit boekje voorbij! 

Tips voor volgende week!
Heb je kinderen tussen de 4 en 17 jaar? Op woensdag 12 juli is er in SnowWorld een geweldige clinic skiën of snowboarden. Het maakt niet uit of je kind een beginner of gevorderde is, iedereen is welkom! Kosten: €2,- en gratis met een ZoetermeerPas. Op donderdag 13 juli worden er verschillende workshops gegeven door CKC & Partners, zoals fashion design circus, waterdrums, figuurzagen en nog veel meer! Kosten: €2,- en gratis met een ZoetermeerPas.

Ga naar het SpeelmeerPaspoort 2023
Twee kinderen liggen met hun snowboard en geven de instructeur die ook een snowboard aan heeft een high five.

Geocaching

Ga op schattenjacht met één van de drie geocaching routes in Zoetermeer. Met de app van geocaching ga jij samen met het gezin op zoek naar spullen die door andere Zoetermeerders zijn verstopt.

Ontdek de geocache routes

Noord Aa Speelstrand

De naam zegt het al: in Zoetermeer ligt een groot zoetwatermeer, de Zoetermeerse Plas met aangelegen strand Noord Aa. Bij het afgebakende zwemstrand kunnen kinderen de hele dag zwemmen, kastelen bouwen en genieten bij het Speelstrand! Trek je zwembroek aan en ga dus een dagje naar het strand. Want wat is er voor de kleintjes nou leuker dan lekker zwemmen in de Plas en kuilen graven op het strand?

Ontdek Noord Aa

Kabouterpad Zoetermeer

Loop samen met de kinderen het Kabouterpad in het Bentwoud en geniet intussen van de prachtige groene natuur van Zoetermeer. Naast de spannende avonturen die de kleintjes kunnen beleven op het Kabouterpad, is het voor jezelf de perfecte plek om heerlijk te wandelen en fietsen. Win-win, toch?

Ontdek het Kabouterpad
Een kindje heeft een kabouter muts op en rode geschminkte wangen.

Speelbossen

Zoetermeer heeft twee speelbossen: Bentjungle in recreatiegebied bentwoud en De Balij in het Balijbos. Kinderen kunnen uren lang klimmen en klauteren in de speelbossen, terwijl jij geniet van een van de meerdere wandelroutes in deze recreatiegebieden. 

Ontdek Speelbos De Balij
Foto van De Ontdekkers van een hut bouwen in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Foto van De Ontdekkers van spelen op de brug in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Tekenwedstrijd

Deze zomer hebben we een leuke tekenwedstrijd voor de kids! De opdracht? Maak een tekening van het leukste wat je tijdens de vakantie in Zoetermeer gedaan hebt. Maak een foto van je tekening en stuur deze voor 20 augustus 2023 naar ditisdeplek@zoetermeer.nl Vermeld je naam en leeftijd. We hebben twee categorieën: van 4 tot 7 jaar en van 8 tot 12 jaar. In allebei de categorieën is een mooie prijs te winnen!

Kidsproof uit eten

-

Bekijk ook onze tips voor kindvriendelijke restaurants met kinderkaart, speeltuin, speelhoek, kindervermaak of een fijn terras.

Mis jij jouw hotspot?

Zoetermeer kent nog veel meer hotspots. Mis jij jouw favoriete hotspot in deze lijst? Laat het ons weten via ditisdeplek@zoetermeer.nl of onze social kanalen!