Top 5 parken in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

Het is bijna lente! Lekker wandelen, fietsen of vogels spotten? Het kan allemaal in Zoetermeer! Bekijk in dit artikel de vijf leukste parken in Zoetermeer.

Burgemeester Hoekstrapark

Ontdek het Burgemeester Hoekstrapark in Rokkeveen. Het park is in de jaren negentig ontstaan rondom de watertoren, die in 1928 is gebouwd. Nadat je de heuvel hebt beklommen kun je bij Dekker Sport genieten van een verfrissend drankje. Een heuvel vraag je je af? Jazeker, het park ligt namelijk zo'n anderhalve meter lager dan de watertoren zelf!

Lees meer
Foto van burgemeester hoekstrapark in Zoetermeer. Foto van Burgemeester Hoekstrapark in Zoetermeer.

Van Tuyllpark

In het zuidoosten van Zoetermeer ligt het Van Tuyllpark. Dit park is met haar vele groen en sprookjesachtige treurwilgen een lust voor het oog. Een mooie plek voor een wandeling dus! Daarnaast kun je er ook heerlijk buitensporten in het outdoor fitness park.

Lees meer
Het van Tuyllpark ligt in Zoetermeer. Een man en vrouw zijn samen aan het hardlopen in het van Tuyllpark.

Westerpark

Het Westerpark is het grootste park van Zoetermeer en is eerder te omschrijven als een groot recreatiegebied. Het vele water in het park zorgt ervoor dat het gebied zo groen is. Je vindt hier sportvelden, een golfbaan, een bowlingbaan, een speeltuin, picknickvelden en ruiterpaden. Afgewisseld met bosgebieden, bloemrijke graslanden, prachtige houtsingels en de bijzondere Natuurtuin.

Lees meer

Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is het oudste park van Zoetermeer. Langs de langgerekte vijver vind je naast een oorlogsmonument de originele bewoners van het park; de oude bomen, die het herdenkingspark een serene uitstraling geven.

Na een wandeling door het historische park zin in een kopje koffie of thee? Steek dan het bruggetje over en je bent zo in de gezellige Dorpsstraat!

Lees meer

Binnenpark

Aan de rand van de wijk De Leyens vind je het Binnenpark. Het is een park waar je veel groen, kleine waterpartijtjes en zelfs een paar verstopte totempalen vindt!

Lees meer

Meer tips

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.