We vieren 60 jaar New Town!

| Bureau Citymarketing

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. 2022 is het jaar van 60 jaar New Town! De geschiedenis nam in 1962 een spectaculaire wending toen Zoetermeer werd aangewezen als groeikern. Het dorp groeide uit tot een stad met scholen, winkels en kantoren. De verschillende wijken weerspiegelen prachtig de architectuur en stedenbouwkundige idealen van de tijd waarin deze gebouwd werden. Vaak liep Zoetermeer daarin voorop met allerlei experimentele projecten.

Dit jubileumjaar kun je, onder de noemer Zoetermeer 60 jaar New Town, zien waarom Zoetermeer zo’n bijzondere nieuwe stad is. Een groot aantal lokale organisaties organiseert lezingen, tentoonstellingen, boeken en excursies. Hieronder vind je het programma voor de komende dagen rondom 60 jaar New Town!

Sweetlake City Show - 7 oktober

Het belooft een waar spektakel te worden. In het teken van 60 jaar New Town vindt The Sweetlake City Show plaats. Een laser-, video- en droneshow met optredens van DJ’s en een leuk programma voor kinderen, namelijk het grote Sesamstraatfeest. Het voorprogramma wordt verzorgd door DJ Rick Romijn van Radio Veronica / 538 en het DJ Duo van 2 Unlimited dat in de jaren 90 verantwoordelijk waren voor een reeks aan hits. Op 7 oktober start het kinderprogramma om 18:30 uur en het programma voor volwassen om 20:00 uur.

Ontdek meer

Architectuurwandeling Oosterheem route 2 - 10 oktober

Ontdek de nieuwste wijk van Zoetermeer: Oosterheem! In 1994 werd besloten tot de bouw van deze woonwijk met 8.500 woningen. Met al die woningen kwamen ook allerlei voorzieningen, onder andere een groot winkelcentrum, bedrijven, gezondheidsinstellingen én een verlenging van de bestaande Zoetermeerlijn. Met deze route op zak wandel je van Oosterheem Tuindorp naar Buythen en richting het Centrum. De route is 5,4 km en start bij RandstadRail halte Oosterheem op 10 oktober om 09:30 uur. Onderweg een mooie foto gemaakt? Deel 'm met #Zoetermeerisdeplek. 

Meld je aan

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.