Mountainbiken in het Buytenpark

Het Buytenpark

Het Buytenpark is een bijzonder gebied aan de noordwestelijke kant van Zoetermeer waar zowel liefhebbers van actieve buitensport, ouders met kinderen, als natuurliefhebbers goed terecht kunnen! Er is in dit park een moutainbike route aangelegd die drie pittige heuvels beslaat. Je start bij Adventure Valley en eindigt bij de laatste heuvel bij SnowWorld.

Ga jij het mountainbike parcours in het Buytenpark ontdekken?

Recreatiegebied Buytenpark

Het Buytenpark is 100 hectare groot. Het westelijke deel van het Buytenpark heeft een heuvelachtig landschap. Heuvels in Zoetermeer? Jazeker! Een voormalige puinstort is afgedekt met grond en omgevormd tot natuurlijk ogende heuvels. Het is een begrazingsgebied geworden waar diverse runderen en schapen in gezet worden om het park ‘woest’ te houden. Door de verschillende heuvels is het de ideale plek om te mountainbiken! 

Lees verder ...
Foto van een mountainbiker in het Buytenpark in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Mountainbike parcours

Mountainbikers kunnen zich uitleven op het mountainbike parcours in het Buytenpark, wat door vrijwilligers goed bijgehouden wordt. De route is 5,2 kilometer lang en is gemarkeerd met houten palen met blauwe bordjes met in het wit het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De route kruist de MTBroute Leiden, deze route is gemarkeerd met rode bordjes.

De route beslaat drie heuvels:

  • De eerste heuvel ligt in het bosgedeelte van het Buytenpark en kenmerkt zicht door leuke klimmetjes, flowy bochten en redelijk snelle korte afdalingen.
  • De tweede heuvel ligt in het graasgebied. Dit deel is technischer en kent enkele pittige klimmen en lange, snelle afdalingen. In dit deel ligt ook de grote en kleine rock garden.
  • Tenslotte ligt de derde heuvel tegenover de ingang van SnowWorld en bevat een switchback klim, korte wortelpassages en een erg steile afdaling. Het parcours is bijna volledig singletrack en bestaat uit zand, gravel, aarde en vervallen asfalt.

Startpunt route

Je kunt de route starten bij: Adventure Valley, Buytenparklaan 14, 2717 AX in Zoetermeer. Bij het verlaten van het Adventure Valley terrein sla je rechtsaf en rijd je door tot aan de T-splitsing. Bij die T-splitsing steek je de weg over, waar je het route-informatiebord en de start van de mountainbikeroute ziet. Er is een GPS-track bestand beschikbaar. De startcoördinaten zijn: N 52.067213, E 4.458808.

Mountainbike route van het Buytenpark.

Ontdek het Buytenpark

-

Het Buytenpark is een bijzonder gebied in Zoetermeer waar zowel liefhebbers van actieve buitensport, ouders met kinderen, als natuurliefhebbers goed terecht kunnen!