Zwemmen, suppen en surfen bij strand Noord Aa

Zwemmen in Zoetermeer

Zoetermeer heeft heerlijk zwemwater, zoals bij het recreatiegebied Noord Aa wat onderdeel is van het Noordelijk Plassengebied. Langs het water van het Noord Aa (ook wel Zoetermeerse plas genoemd) zijn rustgevende ligweides waar je op een zomerse dag lekker kunt genieten. Het zwemwater van strand Noord Aa heeft een afgebakend gedeelte en is hiermee heel geschikt voor kinderen door het ondiepe water. Naast zwemmen kun je hier ook duiken, wind- en kitesurfen, kanoën, drakenboot varen en (wind)zeilen. Ook is het gebied heel geschikt om heerlijk te wandelen, fietsen, of skeeleren. Dus niet alleen op mooie zomerdagen, maar ook in de rest van het jaar is dit een plek in Zoetermeer waar je kunt genieten van de natuur!

Zwemmen en zonnen

Op een warme zomerdag in de file staan naar het strand van Scheveningen is niet nodig: aan het zandstrand van het Noord Aa in Zoetermeer is het tijdens warme zomerdagen goed vertoeven! En neem vervolgens een verfrissende duik in het water.

Het afgebakende gedeelte is heel geschikt om met kinderen te zwemmen, omdat het hier lang ondiep blijft. Let wel op: bij warm zomerweer kan er blauwalg in het water ontstaan. Om te weten wat de kwaliteit is van het water en of er gezwommen kan worden, kan er op www.zwemwater.nl (Noord Aa Zwemstrand & Speelvijver) gekeken worden. Ook wordt dit aangegeven op de borden bij het strand zelf.

Suppen, surfen en meer ...

Naast zwemmen kun je bij het Noord Aa je ook volledig uitleven met verschillende watersporten zoals suppen, duiken, wind- en kitesurfen, kanoën, drakenboot varen en zeilen. Hou jij je balans op een sup board?

Drie windsurfers zijn bezig op het Noord Aa. strandtent aan het water.

Ontspannen aan het Noord Aa

Langs het water van het Noord Aa zijn rustgevende ligweides waar je op een zomerse dag lekker kunt genieten. Ook zijn er een aantal barbecueplekken zodat je de mooie dag heerlijk kunt afsluiten. Op een deel van het strand is naaktrecreatie toegestaan. Het natuurgebied is ook heel geschikt om te wandelen, fietsen, skeeleren of om een terrasje te pakken. Kortom, het Noord Aa in Zoetermeer is de plek waar je kunt ontspannen én inspannen in de natuur!

Ontdek de omgeving van strand Noord Aa.

-

Ontspannen, inspannen of lekker uit eten. Klik en ontdek alle locaties in de omgeving van het Noordelijke plassengebied in Zoetermeer.