Architectuurwandeling Driemanspolder

Multifunctioneel Sportcentrum

In dit opvallende gebouw zijn een tafeltenniscentrum, wijkcentrum en twee schoolgymzalen gevestigd. De afwisselende kleuren aan de buitenkant geven het Multifunctioneel Sportcentrum een speels karakter. Dit gekleurde gedeelte van het gebouw steekt aan de voorkant ruim veertien meter uit, waardoor de gevel een zwevend effect heeft. Daarnaast geeft het uitstekende gedeelte de entree een handige beschutting.

Foto van het multifunctioneel Sportcentrum aan de Willem Alexanderplantsoen in Zoetermeer.

De Poort en Mandelabrug

In 1992 was de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade de aanleiding voor de bouw van de Poort. Tussen de twee halfronde glazen torens van de Poort vind je de Mandelabrug. De brug is met zijn gele en blauwe kleuren, geïnspireerd door de kleuren uit het wapen van Zoetermeer, een herkenbaar punt in de stad. 

Foto van De Poort. Het gebouw heeft in het midden een open stuk wat grenst aan de Mandelabrug. Door deze 'poort' kunnen mensen lopen en gebruik maken van de (rol)trap om de Mandelabrug te betreden. Dit is een foto van de Mandelabrug in Zoetermeer.

Futura

Dit woongebouw heeft met veel glas, grote balkons en meerdere binnenruimten in 2014 het certificaat otvangen voor het duurzaamste woongebouw van Nederland op dat moment.

Koffie of lunch to-go

-

Heb je onderweg trek gekregen of kun je wel een goede koffie gebruiken? Ga dan langs bij één van deze locaties in de Driemanspolder.