Rondje Gezond: sportief, inclusief en verbindend

Rondje Gezond

Rondje Gezond is de beweegroute waar iedereen zich welkom voelt. Het is geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus. Je komt langs interessante plekken en (groene) randen van de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan.

Op de route maak je gebruik van het straatmeubilair in de omgeving én van beweegtoestellen. Even uitrusten tussendoor of een drankje na afloop? Dat kan bij het Golden Tulip Hotel, lunchroom Bij Foodie en buurtcentrum De Spil. Ook kom je Dunea tapkranen onderweg tegen, handig om je flesje te vullen of een slokje water te nemen.

Voor ieder wat wils

Rondje Gezond nodigt je uit om in beweging te komen, lekker in de buitenlucht. Simpelweg door de gemarkeerde stoeptegels en bordjes met beweegtips te volgen. Het is leuk om te doen en goed voor lichaam en geest. Om het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, bestaat de beweegroute uit meerdere onderdelen. Zo kies je de oefeningen die bij jouw niveau en doelen passen:

  • KWIEK-beweegroute: eenvoudige oefeningen om je balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen
  • QR-route: creatieve, uitdagende oefeningen voor de ultieme street workout
  • Beweegtoestellen op de route: kies je eigen uitdaging
  • Denkoefeningen op de route: de hersenkrakers

Bewegen en ontmoeten

Bewegen en ontmoeten
In samenwerking met KWIEK, sportaanbieders, zorgaanbieders, maatschappelijke welzijnsorganisaties, de provincie en diverse afdelingen van de gemeente nodigt Zoetermeer je uit om te bewegen én te ontmoeten. Met je sportvereniging, in groepjes, met z’n tweeën of alleen. Je komt elkaar tegen!

De beweegroute maakt van de nieuwe stadswijk Entree en fijne woonomgeving. Het draagt bij aan een gezonde leefstijl, met ruimte voor ontmoeting en andere buitenactiviteiten. In deze wijk bepalen duurzaamheid en een actieve leefstijl het straatbeeld. Als stadswijk van Zoetermeer vinden we het belangrijk om Entree met de omliggende wijken Driemanspolder en Meerzicht te verbinden.

De route

Je komt zes routeborden tegen: vier overzichtsborden met het complete rondje en twee borden met de deelrondes in Driemanspolder en Meerzicht. Rondje Gezond is in totaal 4 km. Het rondje in Entree is 1.670 m. en in Meerzicht en Driemanspolder 1.300 m.

De borden staan op de Boerhaavelaan ter hoogte van de Nelson Mandelabrug, bij Kindcentrum De Entree, tegenover winkelcentrum Vijverhoek en bij Club Entree aan de Boerhaavelaan 33. Het deelbord van de wijk Driemanspolder staat bij buurtcentrum De Spil. Bij buurtcentrum ‘t Anker vind je het deelbord van de wijk Meerzicht.

Meer informatie

Samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners
We werken enthousiast samen met de landelijke KWIEK organisatie, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, De Toegankelijkheidsraad, Move4Life, Gemiva/De Spil, BuitenBewustBewegen met Ilse, inZet, Middin, ScootZo, JongSeniorenZM, de provincie Zuid-Holland, huisartsen en fysiotherapeuten, Basalt Revalidatie Zoetermeer, Parkour Disciplines, freerunners en skaters, Schaakvereniging Promotie Zoetermeer, de Waterbuurtvereniging en gro-up/Buurtwerk.

Rondje Gezond wordt mogelijk gemaakt dankzij cofinanciering door de gemeente Zoetermeer en het Sportakkoord Zoetermeer.