Welkom in het Noordelijk Plassengebied

Zoetermeer is groener dan je denkt, met parken, bossen en natuurgebieden om te verkennen. Maak kennis met het Noordelijk plassengebied, een waterrijk recreatiegebied dat de overgang van de stad naar het polderlandschap markeert. Hier is altijd wel iets te doen voor natuurliefhebbers, gezinnen en avonturiers!

 

Wat kun je allemaal in de Noordelijke Plassenbieden beleven?

De Noordelijke Plassengebieden bieden diverse activiteiten voor recreatie, sport en ontspanning. Hier zijn de hoogtepunten:

Ideale omgeving voor buitenactiviteiten

In de Noordelijke Plassengebieden kun je uitstekend wandelen, fietsen, zwemmen, duiken, windsurfen, kanoën, drakenboot varen en meer.

Wandel- en fietsroutes

Verken het gebied te voet of op de fiets. Volg bijvoorbeeld de route rond het Noordelijk Plassengebied om de schoonheid van dit waterrijke natuur- en recreatiegebied aan de rand van Zoetermeer te ontdekken. Bekijk hier de wandelroute van het Noordelijk Plassengebied.

Zwemparadijs Noord-Aa

Het zandstrand van het Noordelijk Plassengebied biedt een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen. Met afgebakende zwemzones is het ook ideaal voor kinderen, dankzij het ondiepe water. Naast zwemmen, kun je hier duiken, windsurfen, kanoën, drakenboot varen en meer. Geniet van wandel- en fietspaden het hele jaar door. Bekijk hier meer informatie over in en op het water. 

Voor de kinderen

Voor kinderen is er een gezellige en knusse kinderspeelboerderij 't Geertje. Een tip voor gezinnen om deze leuke kinderboerderij te bezoeken. De kinderen kunnen onder andere geitjes, kippen, koeien, schapen en konijnen aaien, voeren en bewonderen. De dieren (toegankelijk voor iedereen) voorziet de boerderij van voedsel, te koop in hun winkel en restaurant. 

Klik hier voor meer informatie.

Het Prielenbos

Het Prielenbos, een moerasbos ten noorden van de Zoetermeerse Plas, is een natuurlijke schat. Laat de natuur hier haar gang gaan, terwijl je geniet van een verscheidenheid aan begroeiing, waaronder een moerasgebied, open populierenbos en een rietput. Vogelliefhebbers zullen de diversiteit aan broedvogels waarderen. Volg het vlonderpad om droge voeten te houden en ontdek amfibieën en paddenstoelen in de herfst. De observatiehut biedt een uitstekend vogelperspectief.

Klik hier voor meer informatie.

De Noordhovenseplas en Benthuizerplas

Deze nieuwe meertjes, de Noordhovenseplas en Benthuizerplas, scheiden Zoetermeer van het omliggende polderland en het dorp Benthuizen. Deze waterrijke gebieden zijn ideaal om te fietsen, wandelen en vissen, en vormen een natuurlijk speelterrein voor avonturiers. Ga op ontdekkingstocht in de groene schatten van Zoetermeer!

Wandelroute

Wil je op een actieve manier de Noordelijke Plassengebieden ontdekken? Dan kun je de wandelroute doen en het prachtige gebied ontdekken. Voor meer informatie, klik op de link.

 

Lunchen en koffie

Voor een heerlijke warme kop koffie, wat lekkers of een lunch na je wandeling, kun je terecht bij tal van restaurants in de buurt. 

Met een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op het water is De Beren een uitstekende keuze voor een gezellige maaltijd, terwijl Happy Moose je meeneemt op een smakelijke reis door Scandinavische culinaire tradities. Voor een gevarieerd menu en een zonnige maaltijd aan het water kun je terecht bij Restaurant Aa-zicht. Voor liefhebbers van de Japanse keuken is Itamea een must-visit. Dit restaurant biedt een breed scala aan sushi en andere Japanse specialiteiten, bereid met verse ingrediënten en vakmanschap. Klik hier voor meer informatie.

Wij wensen je veel plezier in de Noordelijke Plassengebieden!