Welkom in het Westerpark

Het Westerpark is het grootste park van Zoetermeer en een essentieel onderdeel van de stad. Dit uitgestrekte recreatiegebied biedt een scala aan voorzieningen en groene ruimtes. Het overvloedige water in het park draagt bij aan de weelderige groene omgeving.

Binnen het park vind je diverse sportvelden, een golfbaan, een bowlingbaan, een speeltuin, picknickvelden en ruiterpaden. Daarnaast zijn er bosgebieden, kleurrijke graslanden, prachtige houtsingels en er is zelfs een unieke Natuurtuin te ontdekken.

Breng een bezoek aan het Westerpark en ga samen met de kinderen op ontdekkingstocht naar de grootste buitenspeeltuin van Zoetermeer. Binnen het park bevindt zich tevens de Golfclub Burggolf, dat beschikt over een indrukwekkend golfterrein van 55 hectare.

Midden in het park bevindt zich het Bowling & Recreatiecentrum Westerpark, waar je kunt genieten van verschillende recreatieve activiteiten. Of je nu wandelt, fietst of een boot huurt, tijdens je avontuur in het Westerpark zul je vanzelf begrijpen waarom dit park een bekende trekpleister is, niet alleen in Zoetermeer, maar ook daarbuiten.

Wat kun je allemaal in het park beleven?

Het Westerpark biedt diverse activiteiten voor recreatie, sport en ontspanning. Hier zijn de hoogtepunten:

Ideale omgeving voor buitenactiviteiten

Het Westerpark is ideaal voor wandelaars, joggers en hondenbezitters, met verschillende wandelroutes en hond vriendelijke gebieden. Fietsers en skaters kunnen genieten van de natuur op de fietspaden. Kinderen kunnen spelen in de groene gebieden en vissen en varen in de plas zonder motorbootjes.

Voor de kinderen

Voor kinderen tot 12 jaar is er de gezellige buitenspeeltuin Westerpret. Met diverse speeltoestellen, waterpret, tafeltennis, midgetgolf en quadrijden is er volop vermaak voor de kleintjes. Voor meer informatie, klik op de link.

Golfen en natuurtuin 

Golfers kunnen terecht bij BurgGolf Westerpark, waar een uitdagende 18-holes golfbaan te vinden is. Natuurliefhebbers kunnen de diverse landschappen van de Natuurtuin Westerpark verkennen, waaronder een polder, griend, akkers en een sawa. Voor meer informatie over de Natuurtuin, kun je de website raadplegen. Klik op de links.

Gratis rondleiding Westerpark

Iedere vierde zondag van de maand kun je gratis deelnemen aan een rondleiding door de natuurtuin, verzorgd door een natuurtuingids. De excursie begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 75 minuten.

Naast de reguliere wandelingen kunnen er op aanvraag ook rondleidingen worden georganiseerd voor familiedagen, verenigingsdagen of bedrijfsuitjes. Voor de actuele agenda, kun je ook de website raadplegen. Klik op de link.

Architectuurwandeling

Wil je op een actieve manier het Westerpark en de wijk Meerzicht ontdekken? Dan kun je de architectuurwandeling doen en Westerpark ontdekken. Voor meer informatie, klik op de link.

Het Westerpark is een belangrijk onderdeel van de architectuurwandeling door de wijk Meerzicht. Of je nu inwoner bent van Zoetermeer of een bezoeker van de stad, deze wandelingen bieden een verrassende ontdekkingstocht die je te voet of per fiets kunt volgen.

Lunchen en koffie

Voor een heerlijke warme kop koffie, wat lekkers of een lunch na je wandeling, kun je terecht bij Bowling en Recreatiecentrum Westerpark. De openingstijden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de website te raadplegen.

Wij wensen je veel plezier in het Westerpark!

Een tafel met eten en drinken er op waar mensen van zitten te eten en drinken.