Nieuwbouwprojecten in Zoetermeer

Zoetermeer is voor iedereen

Zowel starters als gezinnen en ouderen hebben hun plek gevonden in onze stad. Zoetermeer biedt alle gemakken en voorzieningen van een grote stad, maar met de vertrouwde warmte van een dorp. Het is hier groener en veelzijdiger dan je misschien zou denken. Het woningaanbod wordt voortdurend uitgebreid: van betaalbare appartementen tot ruim opgezette rustige buurten, maar ook een moderne, duurzame stadswijk met allure. Zoetermeer is een stad waar gezinnen profiteren van slim opgezette wijken met veilige fietspaden en moderne scholen.

Een nieuw huis huren of kopen?
Laat je verrassen door de uiteenlopende nieuwbouwprojecten.

Ben je benieuwd naar de nieuwbouwprojecten in Zoetermeer? De stad is druk bezig met bouwen om zoveel mogelijk potentiële inwoners hun eigen plek te geven. De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt toe. De gemeente heeft afgesproken in Zoetermeer 700 woningen per jaar bij te bouwen. In totaal komen er de komende tien tot vijftien jaar 10.000 woningen bij. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot 16.000 extra woningen.

Entree gebied

Wees welkom en kom verder in deze nieuwe stadswijk van Zoetermeer: Entree. De komende jaren bouwen Zoetermeer en partners aan de groei van een groen en stedelijk gebied rond de Afrikaweg. Entree is een vernieuwende wijk waar duurzaamheid en een actieve leefstijl het groene straatbeeld bepalen. 

Meer informatie
Tekening van het nieuwe woonbouwproject Entree Zoetermeer. Logo van Entree, het nieuwe woonbouwproject van Zoetermeer. In de foto staat de tekst 'Entree. Hier begint Zoetermeer'.

Nieuwbouwprojecten in de Binnenstad

Het stadscentrum is onderdeel van de zogeheten 'compacte stad', samen met de wijken Palenstein, Driemanspolder, Meerzicht, Buytenwegh, De Leyens, Seghwaert.

Het woningaanbod in de binnenstad van Zoetermeer is heel divers. Een bijzonder wooncomplex is bijvoorbeeld 70 LUX. Een icoon voor Zoetermeer. In het centrum verrijst een nieuwe woontoren met allure, direct naast het populaire Winkelcentrum Stadshart en op loopafstand halteplaatsen voor hoogwaardig openbaar vervoer. 

Meer informatie
Cadenza 1 nieuwbouwproject in de binnenstad van Zoetermeer

Nieuwbouwprojecten in Oosterheem

Oosterheem is de nieuwste woonwijk van Zoetermeer, de bouw was gestart in 1994. In de wijk vind je veel verschillende typen woningen en allerlei voorzieningen zoals een groot winkelcentrum, bedrijven, gezondheidsinstellingen en extra RandstadRailhaltes.

Meer informatie
Luchtfoto van het Duinparc gebied

Nieuwbouwprojecten in Palenstein

De geschiedenis van Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending. Zoetermeer werd toen aangewezen als groeikern. De nieuwe stad moest de woningnood, die ook toen hoog was, oplossen. De eerste wijk die werd ontwikkeld was Palenstein. De eerste paal ging in 1966 de grond in en wordt voornamelijk gekenmerkt door hoogbouw. Op het moment zie je in de wijk een overgang van wijk met hoge torenflats en grote galerijflats naar een duurzame, open en verbindende wijk tussen Dorpsstraat, Seghwaert en Stadshart.

Meer informatie
Ontwerp van nieuwbouwproject Tuyn van Palensteyn

Nieuwbouwprojecten in het Centrum

Zoetermeer is een eeuwenoud dorp dat is uitgegroeid tot grootschalige stad. Een belangrijke stap in deze overgang was de bouw van het bruisende centrum van de stad. Het stadscentrum is onderdeel van de zogeheten 'compacte stad', samen met de wijken Palenstein, Driemanspolder, Meerzicht, Buytenwegh, De Leyens, Seghwaert.

Meer informatie
Ontwerp van nieuwbouwproject Edisonpark

Nieuwbouwprojecten in de Driemanspolder

De wijk is vernoemd naar de voormalige polder en het waterschap Driemanspolder en grensend aan het oude Dorp, is de Driemanspolder centraal gelegen in de stad. Deze wijk is goed bereikbaar met het OV.

 

Meer informatie
Soetendael in de Driemanspolder

Nieuwbouwprojecten in Meerzicht

In de woonwijk Meerzicht vind je grote variatie aan zowel hoog- als laagbouw en de iconische koepelwoningen van Zoetermeer. De wijk ligt aan het westelijke gedeelte van de stad en heeft meerdere voorzieningen zoals een winkelcentrum, cultureel centrum en sportcentrum.

Meer informatie
Artist impression van nieuwbouwproject Ikaros in Zoetermeer.

Totaal overzicht plannen en projecten

Wil je een compleet overzicht van nieuwbouwprojecten in Zoetermeer? Bezoek dan de pagina Plannen en Projecten van gemeente Zoetermeer.