Het verhaal van Zoetermeer

“Zoetermeer is de plek.”, dát belooft deze stad. Deze derde stad van Zuid-Holland is veelzijdig en kent veel gezichten. Het is hier aangenaam wonen, werken en ondernemen. Maar ook voor sport, studie of vrije tijd kun je hier terecht. Het is een plek waar je je welkom voelt, waar je kan wortelen en groeien. En Zoetermeer maakt plek voor mensen met ambities en innovaties die de stad sterker, mooier en duurzamer maken. Kortom: Zoetermeer heeft ontzettend veel te bieden. Daar mogen we best trots op zijn en daar mogen we best vaker over vertellen!

“Zoetermeer is de plek.” is een positieve boodschap. Herkenbaar en veelzijdig toe te passen en passend bij onze stad. Maakbaar. Actief. En speels. Het is de aanzet om de unieke verhalen van Zoetermeerders (en bedrijven, clubs, organisaties in deze stad) te vertellen. Om zo onze stad nog beter onder het voetlicht te brengen.

#Zoetermeerisdeplek

Veel groen, veel sport en cultuur, bedrijvigheid, uitgekiend openbaar vervoer en midden in de Randstad. Dat alles maakt dat Zoetermeerders trots zijn op hun stad. Wanneer ze de stad binnenkomen en de bekende Zoetermeerse plekken aan de horizon zien, dan weten ze: dit is onze plek!

 

Foto van de skyline van Oosterheem Parkeerplaats van het Dutch Innovation Park. Plein met gebouwen er omheen. Terras met stoelen, tafels en een bord.

Vrije tijd & recreatie

Of je nu van actieve buitensport houdt of van lekker lang shoppen, of je nu meer van de natuur of van cultuur houdt; Zoetermeer is de plek. Niet alleen de Zoetermeerder, maar ook bezoekers uit de omtrek weten het veelzijdige aanbod van de stad steeds beter te vinden. In vrijwel geen enkele andere stad vind je zoveel groen en water om van te genieten, als in onze stad. Ook op het gebied van cultuur en muziek heeft Zoetermeer een verrassend veelzijdig aanbod.

Evenementen in Zoetermeer

Evenementen zijn voor Zoetermeer belangrijk: ze vergroten de levendigheid en activiteit in de stad en dragen bij aan de sociale cohesie tussen inwoners. Ze versterken het imago en de aantrekkingskracht van Zoetermeer en zijn van groot belang voor een aantrekkelijk woonklimaat voor inwoners en een goed vestigingsklimaat voor bedrijven.

Meer informatie