Natuur in Zoetermeer

Lekker buiten zijn, maar toch vlakbij huis en de stad!

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, vogels spotten, met de kinderen erop uit te gaan of juist sporten als mountainbiken, suppen of zwemmen; het kan allemaal! Ontdek de Balij (het Balijbos), het Buytenpark, het Noordelijke plassengebied met Strand Noord Aa, het Bentwoud, het Westerpark met een mooie Natuurtuin, het moerasbos Prielenbos en de Nieuwe Driemanspolder. 

Bekijk alle recreatiegebieden in Zoetermeer - Zoetermeer heeft zes grote recreatiegebieden in en rondom de stad. Zoek de ontspanning op en ontdek ze zelf!

Parken in Zoetermeer - In Zoetermeer vind je naast de recreatiegebieden meerdere parken. Bij de een kun je ontspannen bij de ander kun je heerlijk buitensporten.

Natuur hotspots Zoetermeer - Deze plekken moet je gezien hebben! Zoetermeer is groener dan je denkt. Ontdek de drie grootste gebieden: Nieuwe Driemanspolder, de Balij en het Westerpark. Ze geven allen een gevoel van lekker buiten in de natuur zijn, maar toch vlakbij huis en de stad!

Water door het groene recreatiegebied met een kleurrijke lucht.

Water door het groene recreatiegebied met een kleurrijke lucht.

Water door het groene recreatiegebied en een man die er in zit.

Water door het groene recreatiegebied en een man die er in zit.

Nieuwe Driemanspolder

Rust staat centraal in het nieuwe recreatiegebied Nieuwe Driemanspolder. Je kunt er wandelen, fietsen en skaten en voor de kids is er een natuurspeeltuin. Of ontdek het gebied met een bootje! 

Ontdek de Nieuwe Driemanspolder
Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Mensen wandelen door het bos over alle gevallen bladeren.

Mensen wandelen door het bos over alle gevallen bladeren.

De Balij

In De Balij, ook wel het Balijbos genoemd, ben je vlakbij de stad en toch helemaal buiten. Moerasbos, natuurbos, wandel-en fietspaden, een kinderboerderij en een speelbos. Een ideale plek voor een dagje uit met kinderen, om te genieten van de natuur en om te ontspannen.

Ontdek de Balij

Westerpark

Het Westerpark is het grootste park van Zoetermeer en is eerder te omschrijven als een groot recreatiegebied. Het vele water in het park zorgt ervoor dat het gebied zo groen is. Wie door het Westerpark wandelt of fietst, of een bootje huurt, ontdekt vanzelf waarom het park tot ver buiten Zoetermeer bekend is!

Ontdek het Westerpark

Stadsboerderijen - Er zijn in Zoetermeer drie stadsboerderijen, leuk om met de kinderen te ontdekken! De kinderen kunnen op een speelse manier vertrouwd raken met de dieren van het platteland.

Fietsen & wandelen

Geniet van de rust en de mooie recreatiegebieden in Zoetermeer door een wandeling of fietstocht te maken. We hebben een aantal routes op een rij gezet waarmee je de mooiste plekjes ontdekt! 

Lees verder ...

Ontdek de natuur en ga op pad! - Onze tips voor een leuke activiteit in de natuur van Zoetermeer en de omgeving van Zoetermeer.