Halloween in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

Zoetermeer is sinds 2017 de enige echte Halloweenstad van Nederland. Het hele weekend worden leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd in de stad. Het bruisende centrum, het Stadshart, wordt omgetoverd tot Halloweenwinkelcentrum en het normaal zo rustgevende recreatiegebied Buytenpark wordt overgenomen door griezels. Bekijk een overzicht van de activiteiten hier!

Halloween walk

De Halloweenwalk is gratis toegankelijk en biedt maar liefst 7 Scarezones, spectaculaire optredens, betoverende dansshows, indrukwekkende winkeldecoraties en een gezellige Halloweenmarkt. Het hoofdevenement begint om 19.00 uur en gaat door tot 21.00 uur. Kom en geniet van een avond boordevol griezelig plezier. Dit mag je niet missen! 

Meer informatie

Halloween markt

Bereid je voor op een spooktaculaire Halloweenmarkt in Zoetermeer! De Markt en het Marseillepad worden omgetoverd tot een betoverende plek om het Halloweenweekend in te luiden. De Halloweenmarkt is geopend van 16.00 tot 21.30 uur.

Op deze griezelige avond kun je niet alleen smullen van heerlijke lekkernijen zoals hamburgers, hotdogs, olijven, crêpes, tornado twisters, halloweenkoekjes en stroopwafels, maar ook de leukste kraampjes ontdekken. Hier vind je trendy kleding, accessoires zoals sieraden, tassen, riemen en mutsen, speelgoed, kraamcadeautjes, schapenvellen, woonaccessoires en nog veel meer!

Meer informatie

Halloween in het Buytenpark

Tijdens Halloween nemen de geesten, trollen, vampiers en banshees bezit van het Buytenpark! Met een griezellige gids loop je in anderhalf uur langs de verschillende scènes in het duistere park en maak je zo het doodenge verhaal van Edward Mordrake mee. Alleen voor bezoekers met stalen zenuwen!

Meer informatie

Halloween Het Buitenbeest

Op vrijdagavond 20 en zaterdagavond 21 oktober opent Speelboerderij het Buitenbeest haar poorten voor het griezeligste feest van het jaar 'Halloween'! Tussen 19:00 uur en 21:30 uur is de Speelboerderij omgetoverd tot het domein van heksen, spoken vleermuizen en andere griezelige figuren! 

Meer informatie

Halloweenkermis

Ook dit jaar staat de najaarskermis volledig in het teken van Halloween en sluit daarmee aan op de vele Halloween- en griezelactiviteiten. Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober kun je dagelijks de najaarskermis bezoeken tussen 14:00 en 23:00.

Meer informatie

Thrillerfestival

Het Nederlands Thrillerfestival is een niet meer weg te denken evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Zoetermeer. Het festival is sinds de eerste editie in 2009 uitgegroeid tot een toonaangevend evenement, dat inmiddels vanuit het gehele land aandacht en steeds meer bezoekers trekt.

Meer informatie

Thrillerfestival Gruwelijk grimeren

Blauwe plekken, wondjes, bloed en veel meer… Maak jij van jezelf de meest gruwelijke horrorlook?

Grimeur Layla Kuhnen leert je de kneepjes van het vak grimeren, zodat jij met een echte scary look de deur uit kan tijdens Halloween of leert om iemand anders tijdens dit Thrillerfestival tot iets gruwelijk engs te maken. Het is niet schminken maar je gaat echt aan de gang met nepbloed en wax net zoals ze op een filmset doen!

Meer informatie

Thrillerfestival Bouw je eigen monster!

Kom naar ons Lab en volg in de voetstappen van Dokter Frankenstein! Hier kun je jouw eigen monstertje bouwen met behulp van vilt en onze lasersnijder. En het beste van alles is dat je hem tot leven kunt brengen met lichtgevende oogjes! We bieden deze creatieve workshop aan voor kinderen onder de 8 jaar, maar vergeet niet om je mama of papa mee te nemen. En wie weet vinden opa en oma het ook wel gezellig om mee te komen!

Meer informatie

Halloween trick or treat avond

Op zaterdag 28 oktober is het tijd voor een spooktastische avond bij Dansschool Amara! Van 19.00 tot 21.00 uur organiseren we een gratis Halloween trick or treat avond die je niet wilt missen.

Trek je beste Halloween outfit aan en kom langs om wat snoepjes te scoren. Het belooft een gezellige avond te worden, dus nodig al je vrienden en vriendinnen uit om samen te komen griezelen.

Meer informatie

Halloween knutselmiddag

Kom woensdagmiddag 25 oktober tussen 13:30 en 16:30 uur gezellig langs in de Dorpsstraat (127c) om te knutselen.

We maken verschillende knutsels voor kids (tussen de 3 en 12 jaar). De toegang is gratis én vrije inloop; dus kom gezellig langs!

Meer informatie

Trick or treat

Vrijdag 27 oktober kunnen kids (t/m 12 jaar) verkleed komen griezelen tussen 18:00 en 20:00 uur in de Dorpsstraat! Verschillende ondernemers (met Trick or Treat-deelname poster) zijn speciaal 's avonds geopend en delen snoepjes uit!

Kom verkleed, aanmelden niet nodig en geheel gratis.

Meer informatie

Zoetje Skate Night On Ice - Halloween

Met Halloween in aantocht komt Zoetje Skate Night on Ice met een speciale Halloween-editie, waarbij je verkleed kunt komen. 

Deze speciale Halloween editie vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 20:30 tot 23:00 in het Silverdome en is geschikt voor alle leeftijden.

Deze editie zal een nieuw DJ duo namelijk ‘’The Jokers’’,  je meenemen met oldskool tunes en lekkere discodeuntjes. Natuurlijk is er nog een eindklapper met onze huis DJ Jack Doe. 

Meer informatie

Speurtocht Halloween Meerzicht

Op woensdag 25 oktober, zaterdag 28 oktober en woensdag 1 november kunnen de kinderen deelnemen aan een speurtocht door ons winkelcentrum. In een aantal winkels worden Halloween figuren geplaatst. De foto’s hiervan staan op de speurtochtkaart. De kinderen gaan de bijbehorende winkels bij de foto’s zoeken. 

Na afloop leveren zij de speurtochtkaart in en mogen zij een snoepzakje bij kaaswinkel Alexanderhoeve of kledingwinkel La Bonita ophalen. De topspeurder ontvangt op zaterdag 4 november een grote prijs bij Brasserie Meerzicht.

Meer informatie

Wat zijn jouw plannen?

Wat ga jij doen met Halloween? Laat het ons weten via onze socialemedia kanalen met #Zoetermeerisdeplek en misschien komt jouw foto voorbij op ons account!