Stadsfestival Zoetermeer 2040

Het Stadhuis-Forum

Het Stadhuis-Forum is de plek om de democratie te beleven, je onder te dompelen in duurzaamheid, jezelf vast te leggen op de foto en de toekomst van AI te ontdekken. 

Adres: Stadhuisplein 1, 2711 CE Zoetermeer.

Programma

Duurzaamheids-markt in Stadhuis-Forum

Loop de afvalrace en test jouw kennis over afvalscheiding en vermindering. Shop een nieuwe tweedehands vintage outfit. Win advies in over energiebesparing, energie opwekken en verduurzamen van je woning. Of laat je kapotte koffiezetapparaat maken in het repaircafé. Op de duurzaamheidsmarkt in en om het Stadhuis-Forum is van alles te zien en te beleven en vooral ook heel veel te leren over duurzaam denken en duurzaam doen.

Programma

Dutch Innovation Factory

De Dutch Innovation Factory (DIF) is de plek waar innovatie en onderwijs elkaar vinden en waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vinden. Speel games, doe mee met een LEGO-workshop, check de VR-experience en stap in de fietssimulator. Alle activiteiten zijn gratis. 

Adres: Bleiswijkseweg 37E, 2712 PB Zoetermeer.

Programma

CKC & Partners

CKC & Partners is de plek waar samenleven met én zorgen voor elkaar centraal staat. Zoetermeer is ieders thuis, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt of wat je kunt. Alle activiteiten zijn tijdens het Stadsfestival gratis. 

Adres: Leidsewallen 80, 2722 PC Zoetermeer.

Programma

Club Entree

Club Entree is de plek om te beleven wat er in Zoetermeer gebeurt om het een aangename plek om te wonen, te werken en te leven te maken. 

Adres: Boerhaavelaan 33, 2713 HA Zoetermeer.

Programma

De wijken

De stad heeft een palet van wijken en buurten. Elke wijk schrijft zijn eigen historie en verhaal. Hiervan zijn de inwoners, ondernemers en organisaties de auteur. Samen geven zij kleur aan de straat, de buurt en de wijk. Op het Stadsfestival resulteert dat in feest in de wijktuin, een bakwedstrijd, outdoor activiteiten, creativiteit en meer. Alle activiteiten zijn gratis. Beleef jouw eigen wijk en kijk wat er te doen is in jouw wijk!

Programma

Eindfeest Stadsfestival Zoetermeer 2040

Het Stadsfestival Zoetermeer 2040 wordt spetterend afgesloten. Vanaf 19.00 uur is de Markt dé plek om te zijn!

Programma

Ervaar de toekomst van onze stad

Op maandag 31 januari 2022 stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 (pdf) vast. De visie geeft antwoord op de vraag wat we moeten doen om te zorgen dat Zoetermeer ook op langere termijn een prettige stad blijft, waar iedereen fijn kan wonen, werken en recreëren. Met het Stadsfestival willen we de inwoners van Zoetermeer op een laagdrempelige manier betrekken bij deze toekomstvisie. Inwoners kunnen dit weekend op een speelse, actieve en maakbare manier ervaren wat er allemaal in de stad gebeurt om de ambities uit de visie te realiseren. Nu en in de toekomst.

Visie Zoetermeer 2040