6 x zomersporten in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

Trainen, bewegen, sporten: onder welke noemer jouw work-out ook valt, één ding is zeker... Zoetermeer heeft ook deze zomer meer dan genoeg opties om in beweging te blijven. We blijven voor de verandering even weg van de wandel- en fietsroutes en duiken in alle leuke zomersporten die je dit seizoen in Zoetermeer kunt doen. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder! 

1. Suppen

Ben jij in balans? Test het op een sup board! Suppen is dé perfecte mix van ontspanning en uitdaging. Klets en peddel er samen op los terwijl je aan je zomerkleur werkt. Het is een geweldige manier om te genieten van het serene uitzicht terwijl je je buikspieren traint en je evenwicht behoudt. Onze favoriete sup-spot is zonder twijfel het Noord-Aa!  Wist je al dat deze sport oorspronkelijk uit Hawaii komt en sinds tien jaar superpopulair is in ons land? Nóg meer reden om het deze zomer in Zoetermeer uit te proberen. 

Ontdek meer

2. Padellen

Wie kent het niet? Padel is in een superkorte tijd uitgegroeid tot een hele populaire sport die mensen deze zomer samenbrengt. Dit is er eentje voor de competitieve sporters onder ons. Padel combineert de snelheid van tennis met de tactiek van squash. Het speelveld is omringd door glazen wanden, en de regels zijn snel te leren. Zowel als beginner als ervaren speler beleef je veel plezier op de padelbaan in Zoetermeer. Je kunt een baan huren bij Dekker Padel Zoetermeer of bij één van de tennisverenigingen in onze stad. 

 

 

Bekijk onze sportscholen

3. Kanoën

Kano-liefhebbers opgelet! Met de prachtige plassen en meren is Zoetermeer een paradijs voor alle fans van kanoën. Peddel rustig door het water terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid om je heen. Kanoën is een geweldige manier om even helemaal tot rust te komen. De Nieuwe Driemanspolder is de perfecte plek voor een middagje kanoën met vrienden of familie. Dit recreatiegebied sluit aan bij het Westerpak en het Buytenpark in Zoetermeer en is nog volop in ontwikkeling. 

Ontdek meer

4. Zwemmen

Eerlijk is eerlijk, op een warme zomerdag is niets verfrissender dan een verkwikkende duik. In de file staan om een plekje te scoren op Scheveningen hoeft niet. In Zoetermeer zijn er verschillende zwembaden en recreatiegebieden waar je kunt zwemmen en afkoelen. Het buitenzwembad bij het voormalige Keerpunt in het Van Tuyllpark is een aanrader, maar ook het Noord-Aa blijft een fijne én gezellige buitenzwemplek. 

Ontdek meer

5. Skeeleren

Voor de adrenaline-junkies is skeeleren de perfecte zomersport. Zoetermeer heeft vele fietspaden en routes waar je lekker kunt skeeleren. Geniet van de wind in je gezicht terwijl je nieuwe plekjes ontdekt en je vaardigheden verbetert. Skeeleren is nóg leuker als je het samen doet. Neem tussendoor een korte pauze om op adem te komen en van de omgeving te genieten. Inspiratie nodig voor een skeeler locatie? Wij hebben wel wat leuke Zoetermeerse routes voor je die je af kunt gaan tijdens het skeeleren. 

Bekijk de routes

6. Trainen in de buitenlucht

Wil je deze zomer op een andere manier in beweging komen? Rondje Gezond is de beweegroute waar iedereen zich welkom voelt. Het is geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus. Je komt langs interessante plekken en (groene) randen van de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan. Op de route maak je gebruik van het straatmeubilair in de omgeving én van beweegtoestellen. Even uitrusten tussendoor of een drankje na afloop? Dat kan bij het Golden Tulip Hotel, lunchroom Bij Foodie en buurtcentrum De Spil. Ook kom je Dunea tapkranen onderweg tegen, handig om je flesje te vullen of een slokje water te nemen.

Bekijk de beweegroute

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.