Bevrijdingsfestival Zoetermeer 2024

| Bureau Citymarketing

Op 5 mei viert Zoetermeer de Bevrijding in stijl met een bruisend festival in de stad, waar alle Zoetermeerders welkom zijn. Van 12:45 tot 23:00 uur staat de stad in het teken van vrijheid en verbondenheid. De dag wordt feestelijk afgesloten met een avondvullend programma op de Markt, het Nicolaasplein en het Oostwaarts.

Het programma

Om 13:15 uur zal burgemeester Michel Bezuijen, vergezeld door Bobbi-Lee, de Kinderambassadeur van de vrijheid in Zoetermeer, het vrijheidsvuur ontsteken op de Markt. Het vuur, opgehaald door de Atletiek- en Recreatie Vereniging (ARV) Ilion in Wageningen, markeert het startsein van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer.

Het festival begint met een bevrijdingsconcert voor ouderen, gevolgd door een speciaal kinderprogramma voor de jonge Zoetermeerders. In de namiddag en avond kunnen volwassenen genieten van diverse dj’s, topartiesten en heerlijk eten van de aanwezige foodtrucks. Hieronder vindt u de line-up van dj’s en artiesten.

Middagprogrammering
13.15 uur Ontsteken vrijheidsvuur (Markt)
13.30 uur Bevrijdingsconcert (Markt)
14.45 uur Blijwin kinderdisco show (Markt)
15.30 uur Ernst Bobbie en de rest Soepkippenshow (Markt)
16.00 uur Dansshows Cheerleaders (Markt)
16.10 uur United Cheers / YMT CKC & Partners (Markt)
16.15 uur Diaz & Bruno (Markt)
17.15 uur STUK (Markt)

Podium Oostwaarts
16.00 - 23.00 uur Lokale dj's

Avondprogrammering
Op deze avond kun je genieten van de beste dj's, waaronder Q Music The Party. Zing uit volle borst mee met de gouden oude hits van ABBA tijdens The Best ABBA Tribute. Ben je een Coldplay-fan? Dan mag je de Tribute to Coldplay door The Scientists niet missen. Zing mee met nummer één hits zoals 'Sky Full of Stars', 'Clocks', 'Yellow', 'Viva la Vida' en 'Fix You'. Ook geeft Marco Schuitmaker een spetterend optreden in Zoetermeer. Kortom, een programma dat je niet mag missen!

Programma
18.00 - 23.00 uur Q Music The Party (Nicolaasplein) 
18.00 uur Tribute to Coldplay The Scientists (Markt)
19.00 uur Mark van Dale DJ team (Markt)
19.45 uur The Best Abba Tribute (Markt)
20.30 uur DJ Maurice (Markt)
21.30 uur Marco Schuitmaker (Markt)
22.00 uur DJ Erick E & Mitch Crown (Markt)

Afterparty
23.00 uur Afterparty in The Old Pal en Spetters.

Eten & Drinken

Wil je tijdens Bevrijdingsdag gezellig een hapje eten of een drankje doen? Hier vind je het overzicht van alle horeca in Zoetermeer. Van eetcafé tot bistro, van brasserie tot luxe restaurant.

Met oneindig veel restaurants, cafés, koffietentjes, eethuisjes en terrassen biedt Zoetermeer tal van mogelijkheden voor een kop koffie, lunch, borrel of dinertje buiten de deur tijdens Bevrijdingsdag. Keuze genoeg en voor ieder wat wils!

 

Ontdek meer