Evenementen en activiteiten in september in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

In september hoef je je niet te vervelen in Zoetermeer! Van indoor tot outdoor activiteiten en van evenementen tot actieve uitjes, ontdek de leukste activiteiten en evenementen in Zoetermeer deze maand! Ontdek bijvoorbeeld cultureel Zoetermeer tijdens het UITfestival, beleef een actieve week tijdens de Nationale Sportweek met onder andere een toffe Adventure Run en ontdek de gemeentelijke monumenten tijdens Open Monumentendag. 

Open Monumentendag

Zaterdag 11 september en zondag 12 september is het weer Open Monumentendag. Dit jaar is het thema 'Mijn monument is jouw monument', erfgoed is van en voor iedereen. Zo opent de Chinees evangelische kerk, rouwcentrum Monuta aan de van Aalstlaan en de rioolzuivering aan de Rokkeveenseweg voor het eerst haar deuren op Open Monumentendag. Maar natuurlijk zijn er veel oude bekende zoals de Oude kerk, Nicolaaskerk en nog vele andere. Ontdek de Zoetermeerse monumenten tijdens Open Monumentendag!

Lees meer
Dorpsstraat in Zoetermeer. Historisch centrum van Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Uitzicht op de kerk.

Drive-In Bioscoop

Elk jaar wordt een Drive-in bioscoop georganiseerd op het terrein van Silverdome. Dit jaar staan op 17 en 18 september weer twee top films klaar: Fast and the furious Tokyo Drift en Grease! De films worden geprojecteerd op een mega bioscoopscherm van 16 bij 8 meter. American style met popcorn in de auto kijken naar jouw lievelings film, wie wil dat niet?

Lees meer

Nationale Sportweek

Nationale Sportweek is een landelijk initiatief met als doel sport en bewegen in Nederland te promoten. Dit jaar wordt de sportweek georganiseerd van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september. De Nationale Sportweek staat bomvol leuke activiteiten. 

Lees meer

Adventure Run Zoetermeer

Doe jij 19 september mee met de Adventre Run Zoetermeer? Ga onder andere over de Outdoor Hindernisbaan heen bij Ayers Rock Zoetermeer, lasergamen in het Buytenpark en ‘spot the bad guy en schiet’ bij Burggolf Westerpark. Voor €2,- kun je al mee doen met de Run!

Lees meer

Festival Historisch Zoetermeer

Festival Historisch Zoetermeer viert in 2021 het tienjarig bestaan met een geweldige programmering! Kom op 25 én 26 september 2021 naar Zoetermeer en beleef de duizendjarige geschiedenis van deze stad. Bezoek de kampementen, geniet van de live muziek, verbaas je over het riddertoernooi en beleef spectaculaire shows en de historische markt!

Lees meer

Geuzendag

Geuzendag is een gezellige familiedag en een sportieve strijd om “de eer en de penning”. Het is een eerbetoon aan de geschiedenis van Zoetermeer. Niet met legers en soldaten zoals vroeger de Geuzen, maar een gezellige familiedag met sportieve uitdagingen voor het hele gezin. Van harlopen en fietsen tot een Instawalk en jeugdspelen, er is voor iedereen iets te beleven!

Lees meer