Win jij de fotowedstrijd?

| Bureau Citymarketing

Zoetermeer is de plek! Er is zoveel moois te zien en beleven. Welke plek springt eruit voor jou? Waar kom je tot rust of juist in actie? Waar spreek je af of ben je juist graag even alleen? Spreekt de authentieke dorpskern je het meeste aan of bevind jij je het liefst tussen de kleurrijke gebouwen? Wat typeert Zoetermeer voor jou? Breng jouw lievelingsplekken in beeld en maak kans op een van de mooie prijzen in een van de categorieën. Misschien zie je jouw foto binnenkort wel terug in de Expo ‘Ons Zoetermeer’. Per categorie kiest de jury een winnaar.  

Drie Categorieën

Kom tot rust 
Waar kom jij tot rust of even op adem? Is dat in een van de mooie parken, bij het zien van een mooie zonsondergang, de bloemen en dieren in Zoetermeer of een picknick aan het water? Leg jouw lievelingsplek vast voor rust en ontspanning. 

Kom in actie 
Waar kom jij in actie? Eropuit met familie, genieten van een van de vele festivals, een rondje mountainbiken, sporten met vrienden of met de kinderen op pad. In deze categorie zijn we opzoek naar jouw lievelingsplek voor reuring en fun! 

Jouw stad 
Wat typeert Zoetermeer voor jou? Op zaterdagmorgen slenteren door de Dorpsstraat en boodschappen doen op de markt? Of de follies die je mee terugnemen naar de Floriade in 1922? De kenmerkende bouwstijl in de verschillende wijken of een van de in het oog springende bruggen in de stad? Zoetermeer kenmerkt zich met het karakteristieke dorp en de snelgroeiende stad met modernere architectuur. In deze categorie komt jouw Zoetermeer tot leven.  

Publieksprijs ‘Jouw lievelingsplek’

Niet alleen de jury heeft het voor het zeggen. Er wordt daarnaast ook een publieksprijs uitgereikt. De foto met de meeste likes op Facebook of Instagram valt ook in de prijzen. Lees snel verder om te weten waar de foto aan moet voldoen en hoe je kans maakt om tot een van de winnaars te worden gekroond. 

Foto gemaakt in Oosterheem in het donker. Water op voorgrond en appartementsgebouwen op achtergrond waar lichtjes branden.

Doe je mee?

Meedoen is heel makkelijk:
Maak een foto 
Maak een foto van jouw lievelingsplek buitenshuis in Zoetermeer.  

Deel jouw foto 
Is je foto helemaal klaar? Mail hem naar ditisdeplek@zoetermeer.nl met jouw naam en de locatie waar de foto is genomen. Deel je je foto ook via Instagram of Facebook, dan maak je ook kans op de publieksprijs. Voeg onder je foto de hashtag #Zoetermeerisdeplek en #Fotowedstrijd #OnsZoetermeer toe én vermeld de locatie. Het insturen van foto’s is mogelijk tot en met 31 augustus 2024.  
 
Overtuig de jury 
Eind augustus worden er vier winnaars gekozen. Drie door onze fotojury en één door het publiek. De publiekswinnaar is de deelnemer met de meeste likes op Instagram of op Facebook. Dus hoe meer je je foto promoot, hoe groter de kans dat je de publieksprijs wint. 
 
De prijs 
De vier winnaars ontvangen een goodiebag met onder andere een VVV-bon ter waarde van € 100,-. Daarnaast worden de foto’s een maand lang tentoongesteld in de Pop-Up Expo in Zoetermeer. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdagavond 10 september 2024.  

Foto insturen
Foto gemaakt in het Westerpark met tegenzonlicht, kind wandelt op een pad met bomen en veel groen.

De jury

Wethouder Jan Iedema, jureert als voorzitter van de fotowedstrijd. Hij zet zich onder andere in voor Citymarketing en kent de stad door en door. Weet jij hem te verrassen met jouw foto? Ook Sier Linthout neemt plaats als jurylid. Hij is eigenaar van Foto Linthout. Deze fotowinkel is al meer dan 70 jaar een begrip in Zoetermeer en omstreken. Sier heeft al talloze kiekjes geschoten en misschien nog wel meer foto’s ontwikkeld. Hij heeft liefde voor het vak en hart voor de stad.

SnowWorld Zoetermeer vanaf recreatiegebied Buytenpark. Zoetermeer is de plek.

Voorwaarden

Aan de fotowedstrijd zijn een aantal voorwaarden gesteld:

  • Mail je foto naar ditisdeplek@zoetermeer.nl (je ontvangt een bevestiging).
  • Een inzending voor de publieksprijs is enkel geldig als deze de hashtags #Zoetermeerisdeplek,  #fotowedstrijd en #OnsZoetermeer bevat.
  • Je mag deelnemen in meerdere categorieën.
  • Inzenden kan tot en met 31 augustus 2024.
  • Foto’s binnenshuis zijn uitgesloten. Foto’s binnen in onder andere een evenementen-, horeca-, of sportlocatie zijn wel toegestaan.
  • De foto is genomen binnen de gemeentegrenzen van Zoetermeer.
  • Staan er personen duidelijk in beeld op jouw foto? Vraag dan toestemming voor deelname.
  • Als je meedoet aan deze fotowedstrijd, dan stel je de ingezonden foto’s beschikbaar voor gebruik in onze communicatiemiddelen. Met jouw foto’s kunnen we onze stad nog beter promoten.
  • Deelnemers jonger dan 18 jaar hebben toestemming nodig van een volwassenen.
De foto is gemaakt bij de Leidsewallen naast het Dobbepark. Op de achtergrond de nieuwbouw van Palenstein.