Fotowedstrijd Zoetermeerisdeplek

Begin oktober zijn de bewoners van Zoetermeer uitgenodigd om mee te doen aan de fotowedstrijd ter introductie van het nieuwe merk voor de stad: ‘Zoetermeer is de plek’. De opdracht was om een foto te maken van je favoriete plek in Zoetermeer en deze te delen op social media. Hier is massaal gehoor aan gegeven. De jury, bestaande uit de juryleden wethouder citymarkting Margreet van Driel en hoofd communicatie Hanneke Klumpes, hadden de uitdagende taak om uit de vele mooie inzendingen de winnaars te kiezen.

Het oordeel van de jury

Wethouder Van Driel: “Dank aan iedereen die heeft meegedaan aan de fotowedstrijd. Wat is het geweldig om al die mooie en leuke foto’s van favoriete plekken in Zoetermeer te zien. Ze laten zien hoe veelzijdig onze stad is en hoe mensen hiervan genieten. Gefeliciteerd Marco, Marieke en Richelle, jullie foto’s zien we binnenkort terug in de campagne ‘Zoetermeer is de plek’.”

“Zoetermeer was voor mij al een stad vol verrassingen”, zegt Hanneke Klumpes. “De prachtige foto’s hebben dat beeld versterkt. Het groen van de stad combineert mooi met de stedelijkheid.”

Marieke van der Gouwe

"Ik groeide op aan de rand van Pijnacker en Zoetermeer. Nu na jaren is het Westerpark praktisch mijn eigen achtertuin. Het winnende plaatje is dan ook daar gemaakt, vlakbij het sportpad en hondenstrand Westerlingen, met in de verte de koepeltjeswoningen. Van hieruit kun je zelfs doorlopen naar het Balijbos, eveneens een prachtig stukje Zoetermeer. De plek van de foto is werkelijk elk seizoen van het jaar prachtig! En daarom dus dé plek van Zoetermeer voor mij. De natuur en in dit geval ook een beetje deze plek, is mijn thuis."

Foto gemaakt in het Westerpark met tegenzonlicht, kind wandelt op een pad met bomen en veel groen.

Richelle Bögels

"De foto is gemaakt bij de Leidsewallen naast het Dobbepark. We wandelen hier graag. Het is vlakbij waar wij wonen. Op de foto zie je de nieuwbouw van Palenstein. Aan de kant waar de foto genomen is, zie je het oude stukje Zoetermeer. Ik weet zeker dat iedere Zoetermeerder deze plek wel zou herkennen. Een wandeling dichtbij waar je woont en werkt, is toch wel heel bijzonder en maakt juist déze plek zo speciaal voor ons!”

De foto is gemaakt bij de Leidsewallen naast het Dobbepark. Op de achtergrond de nieuwbouw van Palenstein.

Marco van den Boomgaard

"De foto is gemaakt in Oosterheem vanaf de overzijde van het Heemkanaal, richting wijkcentrum Oosterheem. 2020 is een moeilijk jaar voor veel inwoners vanwege Covid-19. Donkere luchten vertalen dit beeld in de foto, maar gelukkig zien we in de foto veel lichtpuntjes. Deze lichtpuntjes vallen juist extra op in deze donkere dagen. Zo vallen ook alle 'lichtpuntjes' op in de zorg en in het vrijwilligerswerk in Zoetermeer. Dat maakt de foto mooi, maar maakt Zoetermeer nog veel mooier!"

Foto gemaakt in Oosterheem in het donker. Water op voorgrond en appartementsgebouwen op achtergrond waar lichtjes branden.