Kamperen in De Nieuwe Driemanspolder

| Hof van Delfland

Recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder aan de rand van Zoetermeer is recent geopend, maar trekt nu al veel bezoekers. Van sport- tot natuurfanaten, in N3MP is voor iedereen iets te doen! Ook de tweelingbroers en biologen Gebroeders Groen gingen op ontdekkingsreis in de omgeving. Zij vertelden over hun verblijf in de Nieuwe Driemanspolder in een blog op de website van Buytenhout. Lees hieronder over hun ervaring.

De Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder is in drie jaar omgedoopt tot natuur- en recreatiegebied en officieel geopend in juli 2020. In de polder kan je als recreant je hart ophalen. Zo ligt er meer dan 7 km aan wandelpaden en 12 km aan fietspaden, zijn er ruiterpaden en zelfs mengpaden (paden voor paard en wagen). Nog leuker is dat er ook gevaren kan worden met kano’s en roeiboten, want bijna de helft van hele gebied staat onder water. Bovendien is er een bootverhuur aanwezig in de N3MP, zoals de naam van de polder heel hip wordt afgekort.

Camping De Drie Morgen

Marvin en Kevin kampeerden bij camping De Drie Morgen. De camping ligt aan de rand van het recreatiegebied en voorziet in alle benodigdheden. Het sanitair is er schoon, er is gratis wifi en de eigenaren zijn enorm aardig. Bovendien is het er heerlijk rustig. De broers waren bijna de enige die hier verbleven. 

Bekijk camping De Drie Morgen
Buiten het natuurgebied.

Vogels, vogels en nog meer vogels

Tijdens de wandeling vielen ze met de neus in de boter. Vogels, vogels en nog meer vogels. Het aantal watervogels die dit gebied nu al gevonden heeft is overweldigend. Na een half jaartje ‘open’ te zijn zit het al vol met slobeenden, krakeenden, kuifeenden, verschillende reigersoortenen en bovenal superveel smienten! En dit levert een mooi schouwspel op tijdens de wandeling. Ook is er een speciaal stukje ingericht voor de ijsvogel met pal daar tegenover een mooie vogelkijkhut.

Nagenieten op de camping

Toen de avond viel, was het tijd om terug te keren naar de camperbus. Gelukkig kon de tweeling de weg goed terugvinden door het creatieve en leuke idee om de straatnamen in het asfalt te plaatsen. De meeste straatnamen zijn trouwens vernoemd naar libellen. Terug op de camping bouwden ze een lekker kampvuurtje. Zittend naast het knisperende vuur bleven enkele gedachten hangen: "Heerlijk genieten van het kampvuur met een goed rood wijntje en een smeuïge marshmallow. Terwijl je lekker buiten vertoeft in een rustgevende en fijne omgeving. Meer hebben wij niet nodig om gelukkig te worden".