Koningsdag 2023

| Bureau Citymarketing

Het is groot feest in Nederland en ook Zoetermeer kleurt op 27 april oranje! Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld in het gezellige Stadshart als ook in de historische Dorpsstraat. 

Vrijmarkt

Zoals ieder jaar kun je spullen waar jij op uitgekeken bent, verkopen op de gezellige vrijmarkt op het Marktplein, het Dobbepad en het Marseillapad. Ook kun je bij Park Palenstein, Leidsewallen en de Westelijke Dorpsstraat een kleedje neerleggen. De vrijmarkt start om 8.00 en duurt tot 17.00 uur.

Bekijk de spelregels
Foto van de vrijmarkt in Zoetermeer tijdens Koningsdag 2019. Foto van de vrijmarkt tijdens Koningsdag Zoetermeer 2019.

Aubade

Bij de verjaardag van de Koning hoort natuurlijk het Wilhelmus. Zing mee met het Zoetermeerse koor en Burgemeester Bezuijen op het Stadhuisplein om 09:30 uur. Van 09:00 tot 10:00 uur kun je ook genieten van het Koningsdagontbijt. Vanaf 11:00 uur gaat het Oranjekoor langs bij verschillende woon- en verzorgingstehuizen in de stad. 

Foto van het oranjekoor tijdens Koningsdag Zoetermeer 2019.

Gratis kinderactiviteiten Dobbe

Tussen 11:00 en 16:30 uur kunnen kinderen genieten van verschillende gratis kinderactiviteiten bij het Dobbe eiland. Ze kunnen onder andere meedoen met de wipe out, Oud Hollandse spellen, een levende poppenkast (NME) en genieten op de luchtkussen attracties.

Foto van een luchtkussen attractie met kinderen tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022. Foto van reddingsbrigade tour met kinderen tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022.

Lachspiegels

Van 11.00 tot 16.00 uur is er aan de westkant van de Dorpsstraat in Zoetermeer een speelpark waar de jongste kinderen heerlijk kunnen spelen. Ze kunnen een ritje maken met de safaritrein, een theatershow bijwonen en zelf op de foto met een clown. Daarnaast wordt er ook een prinsessenwedstrijd gehouden. 

Vrijmarkt Palenstein

Naast de bekende vrijmarkt bij Park Palenstein, kun je tussen 11.00 en 16.30 uur ook meedoen met de Kop van Jut en een poging wagen op de boksbal. De opbrengst van beide spellen gaat naar goede doelen voor Oekraïne.

Foto van een vrijmarkt Palenstein tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022.

Gratis kinderactiviteiten Nicolaasplein

Op het Nicolaasplein kunnen kinderen ook de hele dag genieten van veel gratis activiteiten. Tussen 11.00 en 16.30 uur kunnen de kids zich vermaken in het kinderspeelpark. Daarnaast zijn er veel voorstellingen op het theaterpodium zoals een buikspreker, poppenkast en ballonnenshow van Clown Zassie. Ook het treintje is er weer, worden er verschillende workshops georganiseerd, is er een prinsen en prinsessenshow en kunnen kinderen weer mooi verkleed op de foto.

Foto van kinderen op een luchtkussen Koningsdag Zoetermeer 2022. Foto van een verkleed meisje tijdens de prinsen en prinsessenshow tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022. Foto van een clownshow tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022.

Oranjebraderie

In het Stadshart Zoetermeer kun je tussen 10.00 en 17.00 uur de hele dag de Oranjebraderie bezoeken, kun je dansen bij verschillende muziekale acts zoals de Complimentenduo, Karrewiets, Mini Mixie Band, De Fietsende DJ en de De Swingende Kok. Je kunt een Circusworkshop volgen en snoepen bij de Mobiele Poffertjeskraam. Bekijk het hele programma in het Stadshart hier!

Meer activiteiten

-

In de UITagenda staan alle activiteiten en evenementen in Zoetermeer.