Koningsdag 2022 in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

De afgelopen twee jaar hebben we het oranjefeest beperkt kunnen vieren. Dit jaar kunnen we weer meer en zijn er veel activiteiten georganiseerd voor Koningsdag Zoetermeer 2022. Bekijk hieronder het overzicht!

Vrijmarkt

Zoals ieder jaar kun je overtollige spullen verkopen op de gezellige vrijmarkt op het Marktplein, het Dobbepad en het Marseillapad! Daarnaast kun je bij Park Palenstein, Leidsewallen en Westelijke Dorpsstraat een kleedje neerleggen. De vrijmarkt start om 8.00 en duurt tot 16.30 uur.

Bekijk de spelregels
Foto van de vrijmarkt in Zoetermeer tijdens Koningsdag 2019. Foto van de vrijmarkt tijdens Koningsdag Zoetermeer 2019.

Aubade

Bij de verjaardag van de Koning hoort het volkslied het Wilhelmus. Zing mee met het Zoetermeerse Shantykoor en de burgemeester op ht Stadhuisplein om 09:30. Van 09:00 tot 10:00 kun je ook genieten van het Koningsdagontbijt. Vanaf 11:00 gaat het Oranjekoor ook langs bij verschillende woon -verzorgingstehuizen in de stad. 

Meld je aan voor het ontbijt
Foto van het oranjekoor tijdens Koningsdag Zoetermeer 2019.

Gratis kinderactiviteiten Dobbe

Tussen 11:00 en 16:30 kunnen kinderen genieten van verschillende, gratis kinderactiviteiten bij het Dobbe eiland! Ze kunnen onder andere meedoen met de kinderspelen (scouting), bellenblaasworkshop, levende poppenkast (NME), genieten op de luchtkussen attracties en meevaren met de reddingsbrigade.

Foto van een luchtkussen attractie met kinderen tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022. Foto van reddingsbrigade tour met kinderen tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022.

Lachspiegels

In de westelijke kant van de Dorpsstraat Zoetermeer kun je tussen 11.00 en 16.00 uur grappige foto's van jezelf maken in de lachspiegels.

Vrijmarkt Palenstein

Naast de bekende vrijmarkt bij Park Palenstein kun je tussen 9.00 en 16.00 uur ook meedoen met Kop van Jut en een poging wagen op de boksbal. De opbrengst van beide spellen gaat naar goede doelen voor Oekraïne.

Foto van een vrijmarkt Palenstein tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022.

Gratis kinderactiviteiten Nicolaasplein

Op het Nicolaasplein kunnen kinderen ook de hele dag genieten van veel gratis activiteiten! Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen kids zich vermaken in het kinderspeelpark. Daarnaast zijn er veel voorstellingen op het theaterpodium zoals een buikspreker, poppenkast en ballonnenshow van Clown Zassie. Ook het treintje is er weer, worden er verschillende workshops georganiseerd, is er een prinsen en prinsessenshow en kunnen kinderen weer mooi verkleed op de foto.

Foto van kinderen op een luchtkussen Koningsdag Zoetermeer 2022. Foto van een verkleed meisje tijdens de prinsen en prinsessenshow tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022. Foto van een clownshow tijdens Koningsdag Zoetermeer 2022.

Oranjebraderie

In het Stadshart Zoetermeer kun je tussen 10.00 en 17.00 ook de hele dag de Oranjebraderie bezoeken. Daarnaast kun je dansen bij verschillende muziekale acts zoals de Complimentenduo, Karrewiets, Mini Mixie Band, De Fietsende DJ en de De Swingende Kok. Circusworkshop volgen en snoepen bij de Mobiele Poffertjeskraam. Bekijk het hele programma in het Stadshart hier!

Meer activiteiten

-

In de UITagenda staan alle activiteiten en evenementen in Zoetermeer.