Top 10 hotspots voor kinderen

| Bureau Citymarketing

Of je nu eropuit gaat in een van de speelbossen of een actief uitje binnen of buiten wilt doen, in Zoetermeer is ook deze zomer genoeg te beleven voor kids! We hebben 10 leuke hotspots voor kinderen in Zoetermeer op een rijtje gezet!

Kunst en cultuur in Zoetermeer

In het centrum van Zoetermeer vind je het leukste museum, namelijk het Nationaal Videogame Museum. Bij het Nationaal Videogame Museum kun je meer dan 200 games bespelen en meer leren over de geschiedenis, maatschappelijke enculturele kant van videogames. Alle kasten staan op free-play dus voor een hele dag fun zit je hier goed!

Ontdek de kunst en cultuur
Acht verschillende speelkasten naast elkaar waar spelletjes op gespeeld kunnen worden. Mensen zitten op een rijtje games te spelen waarbij ze voor een scherm zitten.

Stadsboerderijen

Er zijn in Zoetermeer drie stadsboerderijen waar kinderen op een speelse manier vertrouwd kunnen raken met de dieren van het platteland. Daarnaast kunnen ze 'de boerderij van vroeger beleven' en geitjes voeren bij Boerderij 'T Geertje. Ontmoet de melkgeiten, melkkoeien, varkens, schapen, kippen, konijnen en paarden zelf!

Ontdek de stadsboerderijen

Funzone

Bij FunZone Zoetermeer kunnen kids van 0 t/m 12 jaar de hele dag zowel binnen als buiten klimmen, klauteren, glijden en springen. Ontdek het grootste indoor speelparadijs van Zoetermeer met avontuurlijke spellen en attracties voor kinderen. Ervaar de indoor speeltuin, Glow Minigolf met blacklight, spannend lasergamen, interactief Laserkarten met Augmented Reality, en geniet van heerlijke pannenkoeken en gerechten in het gezellige rolstoelvriendelijke restaurant, met een bar voor drankjes.

Ontdek Speeltuin Avontura

SnowWorld & Adventure Valley

Misschien wel de bekendste hotspot van Zoetermeer: SnowWorld Zoetermeer! SnowWorld heeft naast de langste indoor skipiste van Europa nog twee pistes voor een hele dag sneeuwfun. En wist je dat je kids ook kunt inschrijven voor SnowWorld Snowcamps? Dit is een leuk 5 daags kamp voor kids tussen 6 en 16 jaar waarbij skiën en snowboarden centraal staat. Tijdens het kamp gaan kids ook survivalen bij dichtbij gelegen Adventure Valley. Adventure Valley is een unieke hotspot in Zuid-Holland en dé plek om de hele dag te kunnen klimmen op een van klimwanden tot wel 17 meter hoog!

Ontdek meer
Een foto van een vrouw met twee kinderen. De kinderen hebben gesnowboard en de moeder geeft een high five aan een van de kinderen. Indoor klimpark Ayers Rock Klimpark Ayers Rock

Dekker Zoetermeer

Je vind bij Dekker Zoetermeer alles van bowling- en tennisbanen tot pooltafels, maar ook voor kinderen is hier veel te doen! Op de Kids Playground kunnen ze spelen op diverse klim- en klautertoestellen, een glijbaan en air-hockey. Buiten vind je ook een klimkasteel met glijbaan, schommels en een kabelbaan. Kids kunnen ook genieten aan het strand of ontsnappen uit een van de vier escaperooms. Gegarandeerd uren speelplezier terwijl papa en mama aan de koffie, een glas wijn of een lekkere pizza zitten! 

Ontdek Dekker Zoetermeer

Jump One

Bij Jump One kun je de hele dag Fun Jumpen. Er zijn maar liefst 4 verschillende Jump Area’s met verschillende uitdagingen. Van hoge tot lage trampolines en van backflips tot salto’s, maak het zo gek als jij zelf wilt! De minimale leeftijd voor het betreden van de trampolines tijdens lessen en vrij springen is 7 jaar. Is jouw kind nog geen 7 jaar? Kom dan jumpen tijdens de puppy jump tijden. Deze zijn speciaal voor de jumpers van 4 tot en met 6 jaar en ouders of begeleiders springen gratis mee.

Ontdek Jump One

Bowling & Recreatiecentrum Westerpark en Speeltuin Westerpret

Bowlen op een van de 20 bowlingbanen en daarna pannenkoeken, poffertjes of pizza's eten? Het kan bij Bowling & Recreatiecentrum Westerpark! Vanaf het voorjaar tot na de herfstvakantie gaat ook de buitenspeeltuin Westerpret open. Hoe leuk is het om op een zonnige dag met de kinderen in de grootste speeltuin in de omgeving van Zoetermeer te komen spelen, patatjes te eten of te picknicken in het grasveld.

Ontdek Bowling & Recreatiecentrum Westerpark
Kinderen zijn aan het spelen in een speeltuin op alle speeltoestellen. Foto van de bowlingtegels.

Speelbossen

Zoetermeer heeft twee speelbossen: Bentjungle in recreatiegebied bentwoud en De Balij in het Balijbos. Kinderen kunnen uren lang klimmen en klauteren in de speelbossen, terwijl jij geniet van een van de meerdere wandelroutes in deze recreatiegebieden.

Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Noord Aa Speelstrand

De naam zegt het al: in Zoetermeer ligt een groot zoetwatermeer, de Zoetermeerse Plas met aangelegen strand Noord Aa. Bij het afgebakende zwemstrand kunnen kinderen de hele dag zwemmen, kastelen bouwen en genieten bij het Speelstrand!

Ontdek Noord Aa
Mensen op het strand in de natuur.

Hof van Seghwaert

In de Natuurbelevingstuin Hof van Seghwaert worden regelmatig kinderactiviteiten georgraniseerd. Iedere woensdag is er een workshop voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Van april t/m september is er iedere eerste zondag van de maand een kindermiddag. Hier wordt voorgelezen, is er een workshop en kunnen kids lekker spelen! Er zijn ook verstopplekjes en een waterpomp waar kinderen mee kunnen spelen.

Ontdek Hof van Seghwaert
Luchtfoto van Hof van Seghwaert. Foto van pot jam bij Hof van Seghwaert in Zoetermeer.

Kidsproof uit eten

-

Bekijk ook onze tips voor kindvriendelijke restaurants met kinderkaart, speeltuin, speelhoek, kindervermaak of een fijn terras.

Mis jij jouw hotspot?

Zoetermeer kent nog veel meer hotspots. Mis jij jouw favoriete hotspot in deze lijst? Laat het ons weten via ditisdeplek@zoetermeer.nl of onze social kanalen!