Fietsroutenetwerk Haaglanden

Fietsknooppunt Systeem

Zoetermeer is aangesloten op het Fietsknooppunt Systeem. Fietsknooppunten zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wil gaan fietsen en fietst van knooppunt naar knooppunt. Elk knooppunt is voorzien van een nummer en meestal ook een informatiepaneel. De routes tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groene knooppuntbordjes. 

Zelf een knooppuntroute fietsen in drie stappen:

  • Met behulp van een knooppunten kaart of via onze fietsrouteplanner kies je de te fietsen route. Ook kun je ter plaatse de route bepalen met behulp van de informatiepanelen die bij ieder knooppunt staan.
  • Noteer de knooppuntnummers van de route en stap op de fiets!
  • Op elk knooppunt kun je de route als je wilt weer aanpassen. De afstand naar het volgende knooppunt staat op het informatiepaneel weergegeven. 
Twee mensen zijn samen heerlijk aan het fietsen in het bos.

In de regio Haaglanden kun je heerlijk fietsen en genieten. Het gebied kenmerkt zich door de variatie in landschappen zoals strand, duinen, bossen en weilanden. Via het fietsroutenetwerk kun je hiermee kennis maken en fietsen langs diverse bezienswaardigheden. Geniet van het groen en de ruimte, maar ook van de historische elementen en gezellige stads- en dorpscentra.

Een gele fiets staat tegen een lantaarnpaal aan. Hij is vastgemaakt met een slot.

Fietstocht

Tijdens de fietstocht kom je langs vele Points of Interest (PoI's). Dit kunnen mooie kerken, landgoederen of bezoekers- en natuurinformatiecentra zijn, maar ook gezellige parken, historische stadjes of leuke musea.

Via de routeplanner op www.nederlandfietsland.nl kun je zelf de route bepalen. Op deze site vindt u alle informatie over het fietsroutenetwerk Haaglanden. Je kunt ook routes verkrijgen bij de VVV kantoren en diverse horecagelegenheden langs de routes.

Ontdek ook de andere fietsroutes

-

Bekijk hier de leukste fietsroutes. Kijk of er een bij je past en ga op pad!