Fietsroute: Stad & Polder route

Stad & Polder route

Verken de prachtige stad Zoetermeer op de fiets en ontdek de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Fiets door de groene parken, zoals het Westerpark en het Buytenpark, of verken de uitgestrekte polders rondom de stad, zoals de Noordhovense Polder en de Nieuwe Driemanspolder. Geniet van het uitzicht over de Dobbeplas of verken de historische binnenstad zoals het Dorp. Met het uitgebreide fietsnetwerk van Zoetermeer is er voor ieder wat wils. Waar wacht je nog op? Spring op de fiets en ontdek Zoetermeer op jouw eigen tempo.

Je kunt met de verschillende routes die door de stad, de polder, het park en de groengebieden gaan fietsend Zoetermeer ontdekken. 

Met de Stad & Polder route ontdek je onder andere het Buytenpark en fiets je langs watergangen en gemalen. 

Highlights onderweg

  • Broekweg
  • Ora et Labora
  • Het Vijzelgemaal
  • Stoomgemaal de Nieuwe Polder
  • Het Ontzet van Leiden
  • De Geerpolder
  • De ronde Meerpolder
  • Het Buytenpark
Download de route
Foto van een fiets in het Westerpark in Zoetermeer. Schapen in een grote weide staan te grazen.

Overzicht van de route

Met de Stad & Polder route ontdek je de mooiste plekjes in en rondom Zoetermeer. De route is 15,4 km en duurt ongeveer 2 uur, dus een perfecte middag besteding. Al op de Broekweg begint het grote genieten. De Broekweg is de oudste straat van Zoetermeer. De Stad & Polder route leidt je verder naar en door het prachtige polder- en veenweidegebied grenzend aan de stad. Je kunt al fietsend de eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen ontdekken. Ook fiets je door een nieuw bos ontstaan volgens oeroude principes, kunst in het groen en grazige weiden met schilderachtige boerenbedrijven. Het startpunt van de fietsroute is Rondvaart Zoetermeer.

Handige informatie

Fietsknooppunten: 40 29 28 27 26 99 25 32 31 30 29 40
Start en eindpunt: Centrum West
Lengte: 15,4 km
Duur: 2 uur

Ontdek ook de andere routes

-

Bekijk hier de leukste fietsroutes. Kijk of er een bij je past en ga op pad! #Zoetermeerisdeplek