Blue Coded in het Dutch Innovation Park

Blue Coded is gevestigd in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer en levert ICT-diensten voor zowel kleine, als grootschalige bedrijven in meerdere branches. Dagelijks houden de zeventien medewerkers zich bezig met maatwerk softwaresystemen, hardware, netwerken, internetverbindingen, clouddiensten en gebruikersondersteuning. Oplossingen op maat is het uitgangspunt. We gaan in gesprek met Alexander de Heer en Wouter Olde Weghuis, twee van de eigenaren van Blue Coded. 

Uitdagende ICT-markt

Alexander de Heer: "Vroeger was IT: je had een server, je had een werkplek en klaar. Dat is nu heel anders, met de komst van de cloud en alle diensten die erbij komen, is er inmiddels heel veel keuze. Wij proberen samen met de klant voor hun passende oplossingen te vinden."

Alexander de Heer en Wouter Olde Weghuis, twee van de eigenaren van Blue Coded. Foto van het pand van Blue Coded in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Klantbehoefte

De ICT-behoeften verschillen volgens Alexander per klant: "Wij hebben bijvoorbeeld klanten die niet afhankelijk willen zijn van het internet. In het geval dat een graafmachine gaat graven en internetkabels raakt waardoor de bedrijfsactiviteiten stil komen te liggen. Zij willen dan sommige diensten in hun eigen kantoor hebben en andere diensten in de cloud. Het is voor ons dus echt zaak om samen te kijken naar de behoeften per bedrijf. Dat persoonlijke contact en leveren van maatwerk staat bij ons voorop." 

Dutch Innovation Park

Blue Coded was vijf jaar geleden een van de eerste bedrijven in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Alexander: "Wij vestigden ons in een mooi, nieuw pand met allerlei mogelijkheden tot groei. Het gaf ons een frisse start en wij zijn als het ware meegegroeid met het Park". 

Luchtfoto van het Dutch Innovation Park. Centrale hal van het Dutch Innovation Park.

Samenwerkingen in Zoetermeer

In het Park zijn meerdere bedrijven gevestigd. Blue Coded werkt regelmatig samen met partners in het Dutch Innovation Park. Alexander: "Wij hebben verschillende klanten als buren op het park zitten waarmee we leuke projecten uitwerken. Daarnaast hebben we ook diverse klanten waarvoor wij de IT-infra, datacenter-diensten en de IT-support mogen verzorgen."

Uitdaging in coronatijd

De coronacrisis bracht een unieke uitdaging mee voor Blue Coded. Alexander: 

"Iedereen ging ineens thuiswerken. Niet alleen onze medewerkers, maar ook de medewerkers van onze klanten. Dit maakte het een drukke tijd voor onze ICT-specialisten. De verbinding die mensen thuis hadden, was bijvoorbeeld vaak niet goed en alles moest natuurlijk snel geregeld worden. Wij hebben overuren gemaakt om bij iedereen de thuissystemen veilig te maken. Veel bedrijven startten bijvoorbeeld met het gebruik van MS Teams, wat voor sommigen even wennen was. Alles is gelukkig goed gekomen en achteraf was het voor ons een fijne uitdaging."

Dutch Innovation Factory

Wouter Olde Weghuis vertelt over de samenwerking met de HBO-ICT-studenten in de Dutch Innovation Factory: "We begeleiden regelmatig studenten van de HHS die als onderdeel van hun studie bij ons een project uitvoeren. Dit willen we graag verder uitbreiden in de toekomst.”

Foto van het logo van de Dutch Innovation Factory Dutch Innovation Factory van boven af. Verschillende mensen staan aan een sta tafel met elkaar te praten

Studentenprojecten

Wouter vervolgt: "Een van de onderwerpen was Social Engineering. We hebben gekeken hoe 'securitybewust' onze organisatie is door met een aantal testen te onderzoeken hoe ver de studenten konden komen om informatie, die eigenlijk niet voor hen bedoeld is, te bemachtigen. Dat is erg leuk, zowel voor studenten, als Blue Coded. De studenten moesten hun creativiteit gebruiken en een plan bedenken hoe ze bij de informatie wilden komen. Vervolgens voerden zij deze test uit zodat we van de resultaten kunnen leren.”

Zoetermeer is de plek

Alexander woont zelf niet in Zoetermeer, maar bezoekt de stad regelmatig, al voordat het Floriadepark ontstond in 1992. "De stad is hard gegroeid. Het is een jonge stad. Dit maakt het een fijne plek om te ondernemen, want er zijn altijd wel IT'ers die niet dagelijks in de file willen staan en dichtbij huis willen werken. En de stad blijft zich ontwikkelen, onder andere door de mooie nieuwbouw en doordat er meer groen en licht in de stad wordt gebracht".

Foto van de skyline van Oosterheem

Ondernemen in Zoetermeer

Alexander benoemt ook de voordelen aan ondernemen in Zoetermeer: "Het is een stad die voor bedrijven veel kansen biedt. Er is veel keuze in het woningaanbod, bijvoorbeeld voor medewerkers. Je kunt midden in een bruisend centrum wonen of juist aan de buitenkant van de stad met uitzicht op het Noord Aa. In de stad zitten veel ondernemingen, dus ook potentiële klanten. Daarnaast kun je in het centrum goed uitgaan met collega's. Eigenlijk heeft Zoetermeer op alle gebieden van ondernemen veel te bieden. Ik vind het een fijne stad."

Maak kennis met ondernemers uit Zoetermeer

-

Wil je zelf als ondernemer ook vertellen over ondernemen in Zoetermeer? Neem contact op met Bureau Citymarketing Zoetermeer via ditisdeplek@zoetermeer.nl.