Lockdown tips

| Bureau Citymarketing

Nederland is in een 'gedeeltelijke lockdown'. Ben je benieuwd naar wat er nog open blijft of op zoek naar thuisblijf tips om je niet te hoeven vervelen tijdens de lockdown? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Avondwandeling

Zowel in het Stadshart Zoetermeer, als de Dorpsstraat hangt de kerstverlichting weer. Avondeten afhalen bij je favoriete restaurant kun je combineren met een avondwandeling onder de lichtjes.

Het terras van Class by Jofel in de avond. De ingang is versierd met kerstverlichting.

Ontdek Zoetermeer

-

Naast een avondwandeling in de winkelcentra, is er overdag ook genoeg te ontdekken in Zoetermeer.

Architectuurwandeling Foto van molen De Hoop

Architectuurwandeling

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. 

Kunstroutes Foto van het kunstwerk Interaction I en II. Het kunstwerk staat in het water bij de Dobbeplas en is ontworpen door Marja en Frans de Boer-Lichtveld.

Kunstroutes

Ben jij een echte kunstliefhebber? Bewandel dan een van onze kunstroutes en ontdek enkele van de 180 kunstwerken van Zoetermeer.

Fietsroutes Foto van een fiets in het Westerpark.

Fietsroutes

Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

Ontdek in de natuur

Zoetermeer heeft met zes recreatiegebieden en meer dan twintig stadsparken genoeg mogelijkheden voor een wandeling in de natuur. Zeker tijdens de herfst is er genoeg te ontdekken in de natuur, zoals de mooie kleuren en paddenstoelen. 

Ontdek de natuur

Buitensporten

Naast een ontspannen wandeling, kun je in Zoetermeer ook goed buitensporten. Zo vind je outdoorfitnessparken in het Van Tuyllpark en het Heempark en een uitdagende mountainbikeroute door het Buytenpark. 

Sporten in Zoetermeer
Een man en vrouw zijn samen aan het hardlopen in het van Tuyllpark. Foto van een mountainbiker in het Buytenpark in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Een man en vrouw zijn samen aan het sporten in het bos. Ze doen verschillende oefenen op een bankje die in het bos staat. Foto van een speeltuin in Oosterheem

Thuisbezorgd en takeaway

De horeca blijft beperkt open tot 20:00. Wil je uitgebreid avondeten met gerechten van jouw favoriete restaurant? Bekijk de thuisbezorgd en takeaway opties in Zoetermeer! Bezorging en afhaal is ook mogelijk na 20:00.

Bekijk de opties
In een restaurant bij de balie staan mensen iets af te rekenen. Een pizza in een doos.

Thuiswerken

-

Vaak zit je tijdens een Teams-vergadering met een weinig inspirerende achtergrond. Hoe leuk is het om in plaats hiervan de mooie plekken in Zoetermeer te laten zien? We hebben 10 achtergronden gemaakt voor jouw MS Teams vergaderingen!

Hoe gebruik je de achtergronden?

  • Download één van de achtergronden en sla deze op de computer op. 
  • Ga vanuit Teams naar ‘Menu’
  • Klik op de drie puntjes naast het ‘handje’
  • Achtergrondeffecten toepassen
  • Nieuwe toevoegen
  • Selecteer de foto die op je computer staat
  • De nieuwe foto komt dan onderaan alle achtergronden te staan. Klik op ‘Selecteer’ en daarna op ‘Toepassen’.

Op je eigen scherm zie je jezelf en het beeldmerk ‘Zoetermeer is de plek’ in spiegelbeeld. Je gesprekpartner krijgt de juiste weergave te zien.

Koffie to-go

-

Vers geroosterde koffiebonen, goed opgeschuimde melk en een glimlach van de barista: deze 10 koffietentjes en lunchrooms in Zoetermeer serveren je favoriete warme drankjes to-go!