Ontdek de architectuur in Zoetermeer

Ontdek lopend Zoetermeer

Zoetermeer is een eeuwenoud dorp dat van circa 7.000 inwoners in de jaren zestig is uitgegroeid tot een stad die vandaag de dag meer dan 120.000 inwoners telt. Deze explosieve groei heeft een enorme impuls gegeven aan de architectuur en stedenbouw van Zoetermeer.

Naast woningen in opeenvolgende bouwstijlen en met de nodige experimenten zijn er indrukwekkende kantoorpanden gebouwd, en kreeg iedere woonwijk zijn eigen winkelcentrum en kerkgebouwen. Met het Stadshart en het Woonhart, die als laatste onderdelen van de compacte stad werden gebouwd, moest de stad af zijn, dacht men toen.

De grote variatie in bouwtrends maakt de stad interessant, avontuurlijk en het ontdekken waard. De architectuurwandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek meer van Zoetermeer!

Wat zijn de architectuurwandelingen?

Er zijn door het Architectuurpunt Zoetermeer 16 architectuurwandelingen ontwikkeld. De wandelingen zijn maximaal 5 km en starten en eindigen bij een RandstalRail-station. Zo kom je langs plekken met bijzondere architectuur en op mooie uitzichtpunten. Zowel voor de inwoners uit Zoetermeer als voor de bezoekers van onze stad zal het een verrassende ontdekkingstocht zijn.

Onderweg een mooie foto gemaakt? Deel 'm met #Zoetermeerisdeplek. 

Alle architectuurwandelingen

-

Bekijk de verschillende routes in Zoetermeer, klik op een route en download de wandelkaart (PDF).

Bekijk ook de andere routes

-

Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.