Programma Club Entree - 16 september

| Bureau Citymarketing

Kom langs om meer te weten te komen over de toekomstige nieuwe stadswijk Entree, een wijk zoals we die nog niet kennen in Zoetermeer. Met een gebiedsmaquette, de stadsmaquette van Zoetermeer, een tentoonstelling en film over het erfgoed van onze stad en een vooruitblik naar de verdere ontwikkeling van de stad. Ontdek de toekomst van jouw stad en denk mee!

Gebiedsmaquette Entree

Bekijk de gebiedsmaquette van Entree en laat je door het projectteam meenemen in de ontwikkeling van deze nieuwe wijk.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur
 

Tentoonstelling Post 45 Erfgoed en architectuur

Ontdek het verhaal van 60 jaar New Town en hoe dit van invloed is op Zoetermeer 2040.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Architectuurfilm ‘Schrootjes, zitkuilen en punaises – Post 65 in Zoetermeer’

Deze film gaat over de karakteristieke architectuur van de jaren 1970 en 1980 die zo kenmerkend is voor Zoetermeer. Je ontdekt hoe de wijken uit de jaren zeventig en tachtig van elkaar verschillen en hoe uniek de stijlkenmerken van de gebouwen zijn.

Bewoners en deskundigen vertellen over hun fascinatie voor Post 65. Dit is het jonge erfgoed uit de periode 1965-1995 dat op dit moment landelijk in de belangstelling staat.

Van alle Nederlandse groeikernen of New Towns is Zoetermeer bij uitstek de gemeente waar een fraai totaalbeeld is te zien van de architectuur en stedenbouw uit deze tijd. De film die Niek Nieuwenhuijzen (HGOS) in samenwerking met ArchitectuurPunt Zoetermeer maakte toont dat overtuigend aan.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Stadsmaquette Zoetermeer

Bewonder de maquette van Zoetermeer met op de werkplaats een kleine tentoonstelling waarbij de vrijwilligers van Schatbewakers zich in woord en beeld voorstellen en uit hun eigen “ambacht” werk laten zien. Modelbouw boten, trucks, vliegtuigen naast een stijlkamer schaal 1:12, zilveren sierraden, eigen schilderwerk en zelf gemaakte objecten zoals lampen van hergebruikte materialen.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Denk mee met Zoetermeer 2040

Hoe zie jij Zoetermeer in 2040 als plek om te wonen, werken, recreëren, uitgaan,  kinderen zien opgroeien etc. Kortom: wat moet blijven, wat moet erbij, wat moet anders, wat moet weg? Denk hierover mee bij Club Entree!

Tijd: 11.00 - 17.00 uur
 

Denk mee met de Ruimtelijke Strategie Zoetermeer

Wat vind jij de aantrekkelijke plekken van Zoetermeer, nu en in de toekomst? Markeer het op de kaart van Zoetermeer, reageer op stellingen of bouw jouw ideale stad met lego.

Jazzband/ Zoetermeerse Brouwerij

Geniet van de swingende klanken van Jazz Delight, proef de lekkerste lokale biertjes van de Zoetermeerse Brouwerij of laat je smaakpapillen verrassen door de borrelhapjes van ThirtyFive.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Presentatie Dilemma’s in de (door-)ontwikkeling van Zoetermeer

Een presentatie door de Stadsbouwmeester over de dilemma’s in de (door-) ontwikkeling van Zoetermeer.

Tijd: 12:00 – 12:30 uur, 15:30 – 16:00 uur

Meet & Greet Stadsbouwmeester

Ontmoet de Stadsbouwmeester. Wil jij weten of jouw bouwplannen voldoen aan het welstandsbeleid? De stadsbouwmeester inspireert en stimuleert je naar meer omgevingskwaliteit. Vraag vrijblijvend advies of stel vragen over de ruimtelijke kwaliteit van Zoetermeer.

Tijd: 13.00 - 15.00 uur

Presentatie Zoetermeer, stad tussen de parken

Wil jij weten hoe het groen in Zoetermeer komt? Bezoek dan deze presentatie. Je ontdekt hoe de plan basis van Zoetermeer is opgebouwd en hoe het groen van begin af aan een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de stad. 

Wees zeker van een plekje en meld je aan. 

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Aanmelden

Bootcamp Rondje Gezond

Rondje Gezond is de beweegroute waar iedereen zich welkom voelt. Het is geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus. Je komt langs interessante plekken en (groene) randen van de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht.

Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan. Combinatiefunctionaris Sport Marissa Broers neemt je mee met een rondje gezond bootcamp.  

Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Locatie: Startpunt bij Foodie aan de Boerhaavelaan 12

Aanmelden