Speeltuinen in Zoetermeer

Speeltuinen in Zoetermeer

Kinderen houden van buiten spelen, zeker met mooi weer! In Zoetermeer vind je midden in de wijken een aantal speeltuinen. Je kunt een wandel- of fietstocht bijvoorbeeld ook combineren met een bezoekje aan de speeltuinen! Bekijk hier een overzichtje van de speeltuinen.

Speeljungles

Verstoppertje spelen, slootje springen, klimmen en struinen of een hut bouwen? Dat kan in het speelbos De Balij in recreatiegebied Balijbos! Ontdek het speelkasteel en de houten ridders die de poort in de stadsmuur bewaken. Spring over de stapstenen of trek jezelf over het water via het pontje. Ook in recreatiegebied Bentwoud vind je een leuke natuurspeeltuin: Speelbos Bentjungle! Hier vind je heuvels, waterpartijen en boomstammen waarmee je over het water kunt klimmen. Maar je kunt er ook een balletje trappen, vliegeren over de grasvelden en het kabouterpad belopen.

Foto van De Ontdekkers van een hut bouwen in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Foto van De Ontdekkers van het vlot in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Foto van De Ontdekkers van klimmen op de klimpaal in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Speeltuin Westerpret

Naast bowlingbanen en een indoor speelparadijs in recreatiegebied het Westerpark vind je er ook Speeltuin Westerpret! Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken met o.a. klimmen, glijden, trampoline, schommelen en kabelbaan maar ook waterpret, tafeltennis, midgetgolf en quadrijden. Let op: tijdens de wintermaanden is de speeltuin gesloten. 

Lees meer
Kinderen zijn aan het spelen in een speeltuin op alle speeltoestellen.

Speeltuin SnowWorld

SnowWorld Zoetermeer heeft een unieke speeltuin, volledig in Alpenstijl! Klimmen en klauteren op de vele toestellen in de speeltuin van SnowWorld, dat is toch wat ieder kind wil? Er kan door kinderen naar hartenlust gespeeld worden terwijl de ouders op ons zonnige terras van een hapje op drankje kunnen genieten.

Lees meer

Speelstrand Noord Aa

De naam zegt het al: in Zoetermeer ligt een groot zoetwatermeer, de Zoetermeerse Plas met aangelegen strand Noord Aa. Bij het afgebakende zwemstrand kunnen kinderen de hele dag zwemmen, kastelen bouwen en genieten bij het Speelstrand!

Lees meer

Natuurspeeltuinen

-

Zoetermeer heeft zes recreatiegebieden en 26 stadsparken. In veel van deze gebieden en parken vind je natuurspeeltuinen die je gratis kunt bezoeken. Kids kunnen hier spelend leren over en genieten van de natuur!

Speeltuinen in de wijken

-

Op zoek naar een speeltuin bij jou in de buurt?