De stadsnatuur van Zoetermeer ontdekken

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Zoetermeer

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Zoetermeer door een wandeling te maken door de vele parken en groene gebieden die de stad te bieden heeft, zoals het Westerpark en het Balijbos. Wandel langs de prachtige Dobbeplas wat onderdeel is van Noord-Aa (Zoetermeerse Plas) en geniet van de rustgevende omgeving. Neem een picknick mee naar het Burgemeester Vernèdepark of het Buytenpark en geniet van een ontspannen middag in het groen. Of verken de uitgestrekte polders en bossen rondom de stad, zoals het Bentwoud.

Ontdek de bijzondere natuur, cultuur en historie met een wandelroute door Zoetermeer.

Stad & Natuur

In de binnenstad kun je ook de prachtige stadsnatuur ontdekken. Met deze route loop je door de binnenstad van Zoetermeer, ontdek je de natuur en park Palenstein. Als je moe bent geworden van het wandelen, kun je bij één van de vele horecagelegenheden iets eten of drinken om weer op te laden. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is 3,8 km lang.

Bekijk de route
Nicolaasbrug in de richting van het Dobbeplas. Foto van de Dobbeplas in Zoetermeer.

#Zoetermeerisdeplek

Op ons Instagramaccount delen we nog meer tips. Heb je deze (of een andere!) wandeling gemaakt? Gebruik #Zoetermeerisdeplek bij je foto. Zo inspireer je niet alleen ons maar ook andere bewoners én bezoekers van Zoetermeer!

Bekijk ook de andere routes

-

Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.