Wandelroute: Twee parken, twee gezichten

Wandelroutes

Heb je zin in een wandeling, maar heb je het gevoel dat je altijd dezelfde route loopt? Ontdek bijvoorbeeld één van de verschillende architectuurwandelingen. Er zijn er maar liefst 14 architectuurwandelingen. 

Als je zin hebt in een interactieve wandeling die kinderen ook erg leuk vinden, kun je gaan geocachen. Zo vind je de weg doormiddel van een gps en opdrachten. Kortom er zijn genoeg mooie en leuke wandelingen die je in Zoetermeer kunt maken. Ontdek de bijzondere natuur, cultuur en historie met een wandelroute door Zoetermeer.

Deze wandeling geeft een impressie van twee grote parken aan de noord-west rand van Zoetermeer: het Buytenpark en het Westerpark

 

Diverse landschapen

Ontdek de route door het Buytenpark en Westerpark. De parken verschillen erg van elkaar, waardoor je twee totaal verschillende wandelingen beleeft in 1 route. Deze wandelroute van 6,5 kilometer leidt je door het Buytenpark en Westerpark in Zoetermeer, waarbij je kunt genieten van twee totaal verschillende wandelervaringen. Het Buytenpark is ruig en heuvelachtig, terwijl het Westerpark is ontworpen als een prachtige landschapstuin. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en biedt de perfecte gelegenheid om beide parken te verkennen en te ontdekken wat elk park zo uniek maakt.

 

Bekijk de route
Schapen in een grote weide staan te grazen.

#Zoetermeerisdeplek

Op ons Instagramaccount delen we nog meer tips. Heb je deze (of een andere!) wandeling gemaakt? Gebruik #Zoetermeerisdeplek bij je foto. Zo inspireer je niet alleen ons maar ook andere bewoners én bezoekers van Zoetermeer!

Bekijk ook de andere routes

-

Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.