Doorgroeien van afstudeerstudent naar in dienst bij Tellick

Softwarebedrijf Tellick, gevestigd in de Dutch Innovation Factory, begeleidt studenten met hun afstudeeronderzoeken. Remco Stolwijk (student HBO-ICT) heeft onderzoek gedaan naar het streamen van Virtual Reality (VR) en gaat nu als Software Engineer aan de slag bij Tellick.

Dennie Bastiaan (eigenaar softwarebedrijf Tellick) is zelf als student begonnen. Hij werkt samen met studenten van de opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory aan de softwareplatformen van de toekomst.

Afstudeerstage

"De afstudeeropdrachten bij Tellick zijn toegespitst op VR. Het belang van de verschillende onderzoeken is dat wij VR betaalbaarder, bereikbaarder en toegankelijker willen maken. En met toegankelijk bedoelen we dat we VR maken voor iedereen, niet alleen een jonge gamer, maar ook de minder mobiele 60-plusser die in coronatijd toch een museum zou willen bezoeken."

Een collage waarin verschillende mensen de VR bril uittesten

HBO-ICT Software Engineering

Bij Tellick is Remco Stolwijk (student HBO-ICT Software Engineering aan de Haagse Hogeschool) afgestudeerd en nu in dienst bij Tellick. Hij heeft onderzoek gedaan naar het streamen van VR en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

“KLM is nu veel met VR bezig. Piloten moeten nu in coronatijd wel hun vlieguren maken en trainingen volgen. Hier gebruikt KLM een krachtige simulator voor. Het streamen van VR maakt dit veel gemakkelijker en toegankelijker, omdat piloten de trainingen nu kunnen streamen. De krachtige simulator blijft bij de KLM op één plek staan en de piloten kunnen gebruikmaken van de simulator via hun mobiel zonder dat daar de hardware voor nodig is.”

Waarom HBO-ICT in Zoetermeer?

Remco Stolwijk heeft zeker geen spijt van zijn keuze voor de opleiding HBO-ICT in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

“Het is een hele leuke opleiding. Er is veel ruimte voor je eigen keuzes. Je leert op basis van een challenge. Een challenge is een opdracht bij een opdrachtgever en op basis van deze opdracht en jouw persoonlijke leerdoelen ga je aan de slag. Je hebt zelf de keuze op welk onderdeel je je gaat verdiepen.”

We zijn op zoek naar jou!

Werk of studeer jij in de Dutch Innovation Factory? En heb jij een inspirerend verhaal of simpelweg een leuk feitje? Of wil je vertellen over studeren in Zoetermeer?  Neem contact op met Bureau Citymarketing Zoetermeer via ditisdeplek@zoetermeer.nl.

Nieuwe studenten in de Dutch Innovation Factory met een poster in beide handen waar op staat: #Cyberspecialist

Studenten aan het woord

-

Waarom HBO-ICT aan de Haagse Hogeschool studeren in Zoetermeer? Of waarom juist kiezen voor een opleiding aan het mboRijnland in Zoetermeer? Deze studenten vertellen over hun studiekeuze, waar ze uitgaan en hoe het is om te studeren in Zoetermeer.