Student E-commercemanager Timothy vertelt meer over studeren aan mboRijnland Zoetermeer

Timothy studeert voor E-commercemanager bij mboRijnland in Zoetermeer. De 17-jarige student is opgegroeid in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer en woont momenteel in de wijken Palenstein en de Leyens.

Studeren in Zoetermeer

Timothy ging naar de middelbare school ONC (Oranje Nassau College) Clauslaan. Na het behalen van zijn diploma begon hij aan de opleiding E-commercemanager bij mboRijnland. De passie voor het vak economie zat er volgens Timothy al vroeg in.

Foto van student Timothy aan mboRijnland Zoetermeer.

Timothy: "De middelbare school waar ik op zat was het ONC Clauslaan in Zoetermeer. Daar ben ik eerst begonnen op vmbo-basis niveau, vervolgens ben ik doorgestroomd naar vmbo-kader. Op de middelbare school volgde ik de richting Economie al. Nu zit ik in mijn 1e jaar van de opleiding E-commercemanager bij mboRijnland. De reden voor de opleiding Economie is omdat mijn familie in de businessbranche zit. Het ene familielid zit in de horeca, een ander is tandarts. Om die reden is het mij altijd bijgebleven een eigen business te starten. Vandaar de keuze voor de richting Economie”.

Timothy keek voor een studie in de richting Economie vanzelfsprekend eerst naar meer ‘traditionele’ opleidingen zoals International Business. Het klikte toch niet helemaal voor hem, waarna hij de opleiding E-commercemanager tegenkwam bij mboRijnland Zoetermeer. "Ik wist eerst helemaal niet wat E-commerce inhield, dus heb ik één en ander opgezocht erover op het internet en was vrijwel gelijk verkocht. De opleiding is heel breed, je leert bijvoorbeeld over websites maken, social media en marketing. Ik weet dat ik later in de internationale handel wil werken, hierom leek mij dit de perfecte basis’’.  

Over mboRijnland

Volgens Timothy is de band tussen student en docent op mboRijnland wat studeren aan de school zo prettig maakt. Timothy: "Ik heb een hele goed band met de docenten. Als ik aangeef dat ik iets niet snap helpen ze mij waar nodig is, dat is heel fijn. Als je binnenkomt, krijg je gelijk een warm en welkom gevoel. Daarnaast krijgen wij verschillende vakken, maar specifiek van drie tot vier docenten. Dit zorgt ervoor dat je een betere band krijgt met je docent door de lessen heen”. Naast de goede samenwerking tussen student en docent merkt Timothy dat de opleiding hem zelfstandiger maakt. “Waar je op de middelbare school nog veel erdoorheen geholpen wordt, moet je hier veel zelfstandig oppakken. Ik leer hierdoor ook meer tijdens de lessen, aangezien je bewuster met de stof omgaat. Studeren doe je voor jezelf’’.

Draaideur van de school mboRijnland.

Waar zie ik mezelf over 10 jaar…

Timothy geeft aan al heel vaak na te denken over de toekomst. “Ik vind het nog steeds moeilijk om te bedenken wat ik heel graag zou willen doen, maar ik heb voor de komende 10 jaar in ieder geval alvast een plan. Over 10 jaar wil ik mijn mbo- en hbo-diploma behaald hebben. Na het behalen van mijn diploma’s wil ik een eigen business starten in de internationale handel. Daarnaast zou ik veel willen reizen en nieuwe talen leren spreken”.

Wonen in Zoetermeer

Timothy woont al zijn hele leven prettig in Zoetermeer. Dit is met name te danken aan het grote aanbod aan eet- en winkelgelegenheden in de stad. Door het aanbod is er volgens de student voor iedere leeftijd veel te beleven en hoef je niet naar andere steden om bijvoorbeeld uit te gaan en iets leuks te doen.

"Ik heb in verschillende wijken gewoond in Zoetermeer. Wat overal terugkwam was een winkelcentrum, een tram in de buurt, scholen, huisartsen en zelfs een mbo-school. Daarnaast heb je bijna overal wel een park of stukje natuur waar je even tot rust kunt komen. Zoetermeer is de perfecte plek om je leven op te bouwen, er is voor jong en oud van alles te doen’’.

Studententip

Als laatste heeft Timothy een tip voor studenten die iets in de richting Economie willen doen, maar nog twijfelen over de studie. Timothy: “Voor toekomstige of huidige studenten die iets in de richting van business willen doen en nog twijfelen, is E-commercemanager de ideale studie. De opleiding is ontzettend breed en de vakken zijn heel verschillend. Hierdoor maak je goed kennis met het vak en kun je later verdere verdieping zoeken. Daarnaast heeft eigen online onderzoek in het vak mij goed geholpen bij het maken van mij keuze”.

Tip van Timothy

Een tip die ik wil meegegeven aan iemand die Zoetermeer nog niet zo goed kent is: “Kom eens langs en ontdek het aanbod zelf! Zoetermeer wordt gezien als een dorp, maar als je er eenmaal bent, is er overal wel iets te doen. Je hebt winkels, restaurants, een bioscoop en nog veel meer. Je moet het eigenlijk zelf een keer meemaken, want het kan enorm gezellig zijn hier’’.

Binnen in het overdekte gedeelte van het stadshart met veel mensen en veel winkels.

Verhalen van studenten in Zoetermeer

-

Waarom HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool studeren in Zoetermeer? Of waarom juist kiezen voor een opleiding aan het mboRijnland in Zoetermeer? Deze studenten vertellen over hun studiekeuze, waar ze uitgaan en hoe het is om te studeren in Zoetermeer.