Van ambitie tot oplossing: het studentenverhaal van Shera-Guiliano Doekhi en zijn project

Shera-Guiliano Doekhi (23 jaar) studeert HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory. Vanuit de differentiatie Information Security Management en zijn interesse voor cybersecurity ontstond het project IT4Senioren. De ambitie is om Nederland cyberbewust te maken. “Wij vinden het belangrijk om kennis over digitale veiligheid door te geven aan anderen.”

Ontstaan IT4Senioren

“Ik werkte achter de smartbar van de Media Markt. Klanten kunnen daar terecht voor vragen over technische problemen. Steeds vaker kwamen senioren met een schrift vol technische vragen langs. Ik ben met hen in gesprek gegaan over de problemen die zij ervaarden rondom phishing. Daarover ben ik gaan brainstormen met mijn vader. Toen ontstond het idee om voorlichtingen te geven aan senioren over hun digitale veiligheid.”

Stappenplan

Vanuit IT4Senioren geef ik voorlichtingen en workshops in Zoetermeer. “Samen met andere studenten heb ik een stappenplan gemaakt over phishing via mobiel en e-mail.” In begrijpelijke taal wordt stap voor stap uitgelegd hoe internetfraudeurs te werk gaan en hoe de senioren hierop kunnen anticiperen. “De senioren vonden het heel fijn dat zij nu een stappenplan hebben. Hierdoor hebben zij altijd iets om na de voorlichting op terug te vallen.”

Een event voor senioren waar IT wordt uitgelegd

Ambitie

De ambitie van IT4Senioren is om Nederland cyberbewust te maken. “Wij creëren bewustzijn bij de senioren. Zij kunnen de opgedane kennis weer meegeven aan hun kinderen en kleinkinderen.” Want hun slogan luidt: IT4Senioren – Kennis en internetveiligheid voor iedereen.

Dutch Innovation Factory

Studeren op de locatie in Zoetermeer is uniek. Want in de Dutch Innovation Factory (DIF) werken onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers in één gebouw samen aan de ICT-innovaties van morgen. Op deze kleinschalige locatie krijg je veel persoonlijke aandacht en wordt teamgericht gewerkt. Samen met medestudenten en ondernemers in de DIF werk je aan projecten, met echte impact op de omgeving!

Student dit binnen in de Dutch Innovation Factory achter zijn laptop zit Foto van het logo van de Dutch Innovation Factory

We zijn op zoek naar jou!

Werk of studeer jij in de Dutch Innovation Factory? En heb jij een inspirerend verhaal of simpelweg een leuk feitje? Of wil je vertellen over studeren in Zoetermeer?  Neem contact op met Bureau Citymarketing Zoetermeer via ditisdeplek@zoetermeer.nl.

Nieuwe studenten in de Dutch Innovation Factory met een poster in beide handen waar op staat: #Cyberspecialist