Innovative Development studeren in de Dutch Innovation Factory

Loes Visser studeert Innovative Development aan De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Ze vertelt in dit artikel over haar favoriete projecten als student in de DIF en geeft mee aan meiden waarom zij zich niet afgeschrikt hoeven voelen om voor een ICT studie te kiezen.

Innovative Development

Loes is vorig jaar begonnen aan haar studie aan De Haagse Hogeschool. Ze heeft gekozen voor Innovative Development. Studenten zijn al tijdens hun studie actief met innovatie bezig. Tijdens de opleiding beginnen de studenten elk semester aan een nieuwe challenge. Een challenge kan een onderzoek zijn, kan een product of prototype zijn dat gebouwd wordt, het uitvoeren van een experiment etc. 

Foto van Loes Visser, student aan de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Foto van het gebouw van de Dutch Innovation Factory

Waarom studeren aan de Dutch Innovation Factory?

Loes heeft bewust gekozen voor de studie in de Dutch Innovation Factory.

"Zoetermeer is een kleinere locatie dan bijvoorbeeld Den Haag of Delft. Omdat het een kleinere locatie is, heb je meer contact met onder andere je medestudenten, maar ook met docenten. De docenten kennen iedereen bij naam. Je krijgt minder het gevoel dat ze denken "oh dit is de persoon die de toets heeft gehaald", maar dat ze je zien als 'young professional'. Kort gezegd: je hebt geen 'nummertje' in Zoetermeer. De Dutch Innovation Factory is ook een modern gebouw. Je zit dichtbij bedrijven binnen het vakgebied. Als je vragen hebt over de bedrijven of ze een enquete wil laten invullen, klop je gewoon op de deur."

Er zijn verschillende redenen waarom Loes Innovative Development studeren aan de DIF kan aanraden.

"Je wordt hier opgeleid op alle aspecten van het vakgebied ICT. Niet alleen coderen, programmeren, websitebouwen en sensoren maken, wat ik tot nu toe wel het leukste vind aan mijn studie, maar ook kleinere dingen zoals het versturen van een professionele e-mail. Elk semester werk je aan je skills, maar ook aan jezelf als professional. Netwerken met bedrijven die hier zitten, draagt daar ook goed aan bij. Ik hou van nieuwe dingen leren, uit mijn comfort zone gehaald worden en in plaats van “dit kan ik niet” denken, zeggen dat je het kunt en er trots op kunt zijn."

ICT studeren als vrouw

"Op dit moment studeren meer mannen HBO-ICT dan vrouwen. Ik denk dat het idee dat er meer mannen zijn dan vrouwen misschien kan afschrikken. Ik zit op het moment bijvoorbeeld in een groep van zestig, waar tien vrouwen bij zitten. Ik wil vrouwen wel meegeven dat een vak niet alleen voor mannen is. Ook al zijn het er op dit moment ietsje meer, vrouwen kunnen net zo goed coderen."

Foto van Loes Visser, student aan de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Hotspot in Zoetermeer

Loes woont zelf niet in Zoetermeer. Ze geeft aan niet zo zeer van shoppen te houden, maar dat er in Zoetermeer nog steeds genoeg te doen is naast je studie. Loes geeft als tip om eens het Nationaal Videogame Museum te bezoeken! In het museum kun je leren over de geschiedenis, maatschappelijke en culturele kant van videogames. Het museum heeft bijna 300 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten. En alles staat natuurlijk op free-play.

Ontdek het museum
Acht verschillende speelkasten naast elkaar waar spelletjes op gespeeld kunnen worden.

We zijn op zoek naar jou!

Werk of studeer jij in de Dutch Innovation Factory? En heb jij een inspirerend verhaal of simpelweg een leuk feitje? Of wil je vertellen over studeren in Zoetermeer?  Neem contact op met Bureau Citymarketing Zoetermeer via ditisdeplek@zoetermeer.nl.

Nieuwe studenten in de Dutch Innovation Factory met een poster in beide handen waar op staat: #Cyberspecialist