Lente in Zoetermeer

Fluitende vogels, zonnestralen en bloeiende bloemenvelden, de lente is begonnen! Voor iedereen bij wie de lentekriebels al opkomen, hebben wij enkele tips op een rijtje gezet om goed van start te gaan met jouw lente in Zoetermeer. 

Fietsen door het lentegroen

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken? Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan. Bekijk hier de verschillende opties.

Bekijk de routes
Foto van een fiets in het Westerpark. Twee mensen fietsen in het bos

Een frisse neus halen

-

Ontdek al het lentegroen in Zoetermeer, de verschillende architectuur of kunstwerken in de stad met een van deze wandelingen!

De leukste (online) activiteiten

Vanwege het coronavirus is er op dit moment een beperkt aanbod aan activiteiten. Gelukkig zitten Zoetermeerse organisatoren niet stil en zijn er genoeg online activiteiten waar je van kunt genieten! Probeer bijvoorbeeld samen met jouw vrienden het mysterie van de gratis online escaperoom Maria's Villa op te lossen. Of kijk vanaf de bank naar de leukste voorstellingen van het Thuistheater. Of ondersteun de lokale horeca tijdens de wekelijkse Stadswandeling 079. Bekijk hier het aanbod activiteiten in Zoetermeer tijdens de lente.

Bekijk de UITagenda
Theaterzaal met twee tafels op het podium en stoelen op het podium en een lege theaterzaal.

Activiteiten voor kids

Zoetermeer heeft twee speelbossen: Bentjungle in recreatiegebied bentwoud en De Balij in het Balijbos. Kinderen kunnen uren lang klimmen en klauteren in de speelbossen, terwijl jij geniet van een van de meerdere wandelroutes in deze recreatiegebieden.

Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Ontspannen aan het water

Op zoek naar ontspanning op en langs het water? Naast veel parken, bossen en recreatiegebieden heeft Zoetermeer ook diverse wateren zoals het Noord Aa. Wandelen en fietsen is hier zeker de moeite waard, maar je kunt er ook heerlijk zwemmen, suppen of surfen.

Ontdek de Zoetermeerse wateren
Mensen op het strand in de natuur. Een man is aan het vissen. Drie windsurfers zijn bezig op het Noord Aa.

Bestel een paasbox

-

Op 4 en 5 april is het Pasen! Altijd een goed excuus om uitgebreid te ontbijten of brunchen. Heb jij al zin in die heerlijke maaltijd? Bekijk hier alvast welke restaurants in Zoetermeer een paasbox aanbieden en geniet thuis van de lekkerste hapjes!

Barista Café

Barista Café

Van bagels tot nacho's, de uitgebreide Barista Café paasbrunch heeft voor iedereen iets lekkers. De box en High Tea bevatten een paasstol, croissant, kaneelscone, carrot cupcake, een gekookt ei en vers geperste jus. 

Class by Jofel

Class by Jofel

Ook voor een paasbox voor kids kun je terecht bij Class by Jofel! Jus, yoghurt, ei, croissants, zoetigheid en meer, bekijk de verschillende paasboxen.

Trek in iets anders?

Trek in iets anders?

Bestellen of afhalen

Ben jij niet van de zoetigheid? Geen probleem! Wij hebben restaurants in Zoetermeer met takeaway opties op een rijtje gezet. Verwen jezelf 4 en 5 april of elke andere dag met een heerlijke maaltijd van een van deze Zoetermeerse restaurants.

Proeflokaal Bregje

Proeflokaal Bregje

Bestel uiterlijk 31 maart de paasbox van Proeflokaal Bregje en speel 4 en 5 april voor paas'baas' met deze uitgebreide box. 

STAGE kitchen & café

STAGE kitchen & café

In de paasbrunch box van restaurant STAGE kitchen & café zit alles van zoetigheid tot pittige pompoensoep voor een uitgebreide maaltijd.

Bij Daan

Vegetarische of gluten- en lactosevrije paasbox? Bij Daan heeft ze! Ook de zoete lekkernijen staan op de kaart.