Waterwandeling Zoetermeerse plas - audiotour

Ontdek de verborgen schatten van de Zoetermeerse plas! Drijvende eilanden, moerasparels en glazenmakers wachten op jou tijdens een unieke audiotour die je meeneemt langs de mooiste plekken van de plas.

Luister naar zes inspirerende verhalen over hoe de gemeente Zoetermeer en Waterschap Rijnland zich inzetten om de waterkwaliteit te verbeteren. Ontdek deze prachtige plekken op een geheel nieuwe manier met deze gratis audiotour.

 

De Zoetermeerse Plas

Gemalen, moerasparels en drijvende eilanden. De Zoetermeerse Plas herbergt verrassende plekken met fascinerende verhalen over de samenwerking tussen de gemeente en het waterschap om de waterkwaliteit te verbeteren. Wil je de Zoetermeerse Plas beter leren kennen? Maak dan een waterwandeling rond de plas en ontdek meer over de reis van het water, de sierlijke watervogels en nog veel meer.

De wandelroute van 6,5 km loopt over goed begaanbare paden en is geschikt voor iedereen, ongeacht je conditieniveau. Je bent gemiddeld 1,5 tot 2 uur onderweg. Onderweg kun je de QR-codes op de bordjes scannen om meer te leren over hoe we de Zoetermeerse plas leefbaar houden voor zowel mens als dier. Voor wie minder mobiel is, is de audiotour ook thuis te beluisteren. Klik op 'Bekijk de route' voor meer informatie.

Bekijk de route

#Zoetermeerisdeplek

Op ons Instagramaccount delen we nog meer tips. Heb je deze (of een andere!) wandeling gemaakt? Gebruik #Zoetermeerisdeplek bij je foto. Zo inspireer je niet alleen ons maar ook andere bewoners én bezoekers van Zoetermeer!

Bekijk ook de andere routes

-

Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.