Verhuizen naar Zoetermeer? Chelsea geeft tips

Chelsea verhuisde begin 2020 naar Zoetermeer vanuit Rijswijk. De verhuizing had verschillende redenen: werk, huizenmarkt en rust. Ze vertelde onlangs over haar verhuizing, wat ze vindt van wonen in Zoetermeer en welke tips ze heeft voor (nieuwe) bewoners.

Huizenmarkt

Chelsea: "De huizenmarkt in Zoetermeer was heel aantrekkelijk. We hebben ook in omliggende steden gekeken, maar voor hetzelfde geld in Zoetermeer heb je in Den Haag de helft aan ruimte. Je krijgt hier dus meer huis voor je geld. We wonen nu fijn in de wijk Driemanspolder. Mijn vriendin werkt nog in Den Haag, daarom is wonen in Driemanspolder ook fijn. Je bent snel op de snelweg richting Den Haag en de wijk heeft een ov-verbinding."

Foto van Chelsea, inwoner van Zoetermeer en heeft hier haar eigen kapperszaak. Foto van galerijflats en een hoge torenflat aan de Dunantstraat in Zoetermeer.

Wonen in Zoetermeer

Chelsea is heel positief over wonen in Zoetermeer: "Het is rustig en druk tegelijk. Het is een jonge stad, met veel jongere en oudere mensen, dus het is voor iedereen leuk. Mensen zijn ook heel vriendelijk en sociaal. Ik zou echt niet meer terug willen gaan naar Rijswijk of Den Haag. Tuurlijk mis je wel eens wat, mijn twee favoriete kledingwinkels hebben bijvoorbeeld geen vestiging in Zoetermeer, maar de verbinding met omliggende steden is daarbij dan weer heel goed. Je bent binnen 10 minuten vanaf de snelweg in Den Haag en Rotterdam. Ik raad wonen in Zoetermeer zeker aan bij vrienden die op zoek zijn naar een huis!". Daarnaast is de huizenmarkt uitgebreid van oudere huizen, tot veel mooie nieuwbouw. Het verkeer is hier volgens Chelsea ook een stuk aangenamer dan in omliggende steden en parkeren is goed geregeld. 

Ondernemen in Zoetermeer

Chelsea is haar eigen kapperszaak begonnen in Zoetermeer, CLStyling. Voorheen werkte ze in een kapperszaak in het wijkwinkelcentrum Oosterheem.

"Ik merk dat een klantenbestand opbouwen makkelijk gaat in Zoetermeer, voornamelijk door mond tot mond reclame. Ik weet niet of ondernemen in andere steden makkelijker is, aangezien dit mijn eerste eigen zaak is, maar er zitten wel veel verschillen in het type klanten. In andere steden merk ik dat het toch iets asocialer is of juist bekakter kan zijn. In Zoetermeer is het juist heel gemengd, van rijk tot arm en jong tot oud. Dit brengt een leuke sfeer en goede afwisseling mee."

Bewonerstip

Chelsea geeft twee bewonerstips:

"Het was heel leuk om in de Nieuwe Driemanspolder te schaatsen in de winter. Het gebied is super groot en heeft een mooi uitzicht van onder andere de drie molens. Ik dacht echt ‘wat leuk dat ik hier nu woon' op dat moment. Daarnaast kan ik een avondwandeling door de Dorpsstraat ook alijd aanraden!"

Lees meer over de Nieuwe Driemanspolder
Water door het groene recreatiegebied met een kleurrijke lucht. Dorpsstraat in Zoetermeer. Historisch centrum van Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

We zijn op zoek naar jou!

Wil je zelf als inwoner van Zoetermeer ook vertellen over hoe het is om te wonen in Zoetermeer? Neem contact op met Bureau Citymarketing Zoetermeer via ditisdeplek@zoetermeer.nl.