Zoetermeerse activiteiten en evenementen in juli

| Bureau Citymarketing

We kunnen deze maand weer genieten van de leukste activiteiten en evenementen in Zoetermeer! Zonnetje erbij, drankje in je hand en genieten van de leukste muziek. Er is voor iedereen iets te doen. Bekijk op deze pagina welke evenementen je in juli kunt bezoeken en zet ze alvast in je agenda.

Top 3 Zoetermeerse evenementen in juli

In de maand juli staan er weer leuke evenementen op de planning die je niet wilt missen. Wij hebben alvast een top 3 voor je gemaakt!

1. Culinair Zoetermeer: Laat je smaakpapillen verwennen op het Culinair Zoetermeer evenement. Op zaterdag 1 & zondag 2 juli kun je genieten van een scala aan heerlijke gerechten en drankjes, bereid door de beste lokale chefs en restaurants van onze stad. Kom langs op de Markt en ontdek de culinaire hoogstandjes aan de Dobbeplas!

2. Rastaplas: Voor de liefhebbers van reggae en ontspanning is Rastaplas dé plek om te zijn. Op vrijdag 14 & zaterdag 15 juli kun je genieten van de relaxte vibes, geweldige live muziek en de authentieke Rastaplas-sfeer. Neem je beste humeur mee voor een dag vol muziek, dans en positieve energie.

3. Salsa Fun in Rokkeveen: Ben je klaar om je dansschoenen aan te trekken? Op zaterdag 1 juli vindt Salsa Fun van 12.00 tot 16.00 uur plaats in Rokkeveen. Laat je meeslepen door de ritmische klanken en dans de avond weg op de salsamuziek. Of je nu een ervaren danser bent of gewoon wilt genieten van de sfeer, iedereen is welkom om mee te doen en te genieten van deze swingende avond.

Wil je een overzicht van álle Zoetermeerse evenementen in de maand juli? 

 

Bekijk de UITagenda
Een concert waarbij iedereen zijn handen in de lucht heeft en hartjes vormen maken met hun handen.

Highlight: Opening beweegroute Rondje gezond

De nieuwe beweegroute Rondje gezond wordt op 1 juli tussen 13.00 en 15.00 uur gezond feestelijk geopend met musicalster en Zoetermeerder René van Kooten en dansers. Onderweg op de route kom je leuke acts tegen van Storytellers en kun je de toestellen bekijken. Of doe gelijk mee met de oefeningen. De opening is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan, ter hoogte van de Nelson Mandelabrug.

Bekijk meer
Een man en vrouw zijn samen aan het hardlopen in het van Tuyllpark Een man en vrouw zijn samen aan het sporten in het bos. Ze doen verschillende oefenen bij de outdoor fitness in het van Tuyllpark. Een persoon staat op een boomstam midden in het bos. Op de foto zie je alleen de benen en voeten.

Zomerse activiteiten voor het hele gezin

De zomer in Zoetermeer is in volle gang en er zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud om deze maand van te genieten. Hier zijn enkele zomerse hoogtepunten die je niet wilt missen in de maand juli:

Kinderspeelmiddag in het teken van vlinders: Op zondag 2 juli organiseert de Hof van Seghwaert een speciale kinderspeelmiddag. Kinderen kunnen zich laten betoveren door de kleurrijke wereld van vlinders. Met leuke spelletjes, educatieve activiteiten en creatieve workshops wordt deze middag een onvergetelijke ervaring voor de kleintjes. Kom langs en ontdek de magie van vlinders in de prachtige omgeving van de Hof van Seghwaert.

Landelijke Open Imkerijdag: Op zaterdag 8 juli is het tijd om de wondere wereld van bijen te ontdekken tijdens de Landelijke Open Imkerijdag in de Perenboomgaard. Leer over het belang van bijen voor onze ecosystemen, zie hoe honing wordt gemaakt en maak kennis met imkers die met passie hun vak uitoefenen. Een leerzame en boeiende dag voor het hele gezin.

Waterwandeling Zoetermeerse Plas: Ontsnap aan de zomerse hitte en geniet van een verfrissende waterwandeling rond de Zoetermeerse Plas. Drijvende eilanden, moerasparels en glazenmakers wachten op jou tijdens een unieke audiotour die je meeneemt langs de mooiste plekken van de plas. Vergeet je camera niet, want er zijn volop fotomomenten!

Meer tips voor leuke activiteiten in de maand juli?

Ontdek meer activiteiten
Mensen op het strand in de natuur. Foto van De Ontdekkers van spelen op de brug in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Concerten in de zomermaanden

-

Bij Poppodium Boerderij in Zoetermeer geniet je als muziekliefhebber ook deze zomer van wereldberoemde muzikanten. We hebben de concerten van de komende maand in onze stad voor je op een rij gezet.

Bekijk alle recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Zoetermeer heeft zes grote recreatiegebieden in en rondom de stad. Zoek de ontspanning op en ontdek ze zelf!

Meer zomerse tips

-

Terrastuinen ontdekken, spelen in het water of lekker borrelen deze zomer? In onze artikelen geven wij meer tips voor jouw zomer in Zoetermeer!