Oosterheem Het Veld, De Hoven, De Waterrand, De Wadi & Heemburgh

Hudson Bar & Kitchen

Deze voormalige boerderij is genoemd naar Sara Lydia Reepmaker die eigenaresse was van 1937 tot 1969. Na jaren van verval is de hoeve in 1999 verkocht. Vlak voor de restauratie brandde hij geheel af. Het gebouw is een nauw gezette reconstructie van het origineel dat in 1892 werd gebouwd. In 1903 kwam het zomerhuis aan de linkerkant erbij. Zowel de boerderij als het zomerhuis hebben een gedecoreerde dakrand met makelaar (middenstijl). Onderweg trek gekregen in een hapje of drankje? Tegenwoordig kun je bij Hudson Bar & Kitchen genieten van een lunch, borrel en diner!

Ontdek Hudson Bar & Kitchen

De Agora

De Agora (de marktplaats) of het ‘Ovaal’ is een appartementencomplex dat bestaat uit vier losstaande delen die samen een ovaal op de kaart vormen en een groene ‘agora’, lees binnenplein omsluiten. De Rotterdamse architect Theo Verstralen vond zijn project 'bijzonder geslaagd': "Het is fantastisch om te zien dat bewoners voor hun deur koffie drinken, genietend van de omgeving en de kinderen die op de binnenplaats spelen”. 

Kantoorgebouw Sasma

Dit bijzondere gebouw is in 2022 genomineerd voor de Zoetermeerse Gemma Smid architectuurprijs. De witte S-vorm van ‘Sasma’ is voor bewoners van Oosterheem inmiddels een zeer herkenbare gevel. De open structuur met zoveel mogelijk glas maakt een mooi uitzicht rondom het gebouw mogelijk en creërt een zo licht mogelijke werkvloer. Hierdoor kun je ook een kijkje naar binnen nemen, waar je bijvoorbeeld de grote trap kunt zien die het hele gebouw verbindt. 

Het Oostpunt

Dit centrum biedt plaats aan een sportzaal, twee basisscholen, kinderopvang, Moskee Assalam Zoetermeer (Stichting ICZ) én een woontoren. De sportzaal is op de eerste verdieping en creëert hiermee een overbouwd stuk buitengebied. Dit project is gebouwd in opdracht van de gemeente Zoetermeer en Stichitng Ipse.

Ontdek Zoetermeer

-

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek alle wandelkaarten!