Geocache wandeling in Zoetermeer

Geocachen - een leerzame wandeling

Op zoek naar een manier om jouw wandelingen nog leuker te maken? Probeer Geocachen! Met Geocache kun je op een leuke, interessante en leerzame manier een wandelroute volgen en caches (schatten) vinden. Midden in Zoetermeer zijn verschillende caches verstopt. Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS of je telefoon geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren.

Zoetermeer heeft 3 gratis geocache routes die erg leuk zijn om samen met je gezin, vrienden of familie te doen. Download de app en spaar alle caches in de stad!

Wat is geocaching?

Je gaat tijdens een wandeling op zoek naar een schat doormiddel van coördinaten. Volg de coördinaten met je GPS of app op je telefoon om bij de schat uit te komen. Via deze routes kom je ook onverwachts op hele mooie plekken!

Foto van een gps. Hiermee kun je een Geocache route volgen en caches (schatten) vinden die verstopt zijn! Het wandelpad in het Westerpark met groen er om heen.

Hoe moet het?

Je kunt de routes op twee manieren krijgen: via een GPS of de app op je telefoon. De GPS kun je online of in verschillende winkels kopen. De app kun je downloaden op je telefoon, herkenbaar aan de groene achtergrond met witte vakjes. Je kunt gratis een missie downloaden en vanuit daar je zoektocht beginnen. Elke missie is anders en dat maakt Geocachen ook zo leuk! Lees eerst goed de missie door om erachter te komen wat het einddoel is. Vervolgens kun je beginnen de coördinaten te volgen. Deze krijg je niet altijd in een keer, soms moet je hier ook een puzzel voor oplossen. Met de coördinaten op zak kun je opzoek naar de schatten!

 

Foto van een vrouw die in het bos aan het backpacken is.

Bekijk ook andere wandelroutes

-

Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.