Herfstvakantie tips

| Bureau Citymarketing

Je hoeft je deze herfstvakantie weer niet te vervelen in Zoetermeer. Geniet van een ontspannende wandeling of fietsroute door de natuur in Zoetermeer, probeer een indoor activiteit uit zoals een escaperoom en geniet van een van de evenementen en activiteiten deze vakantie. Wij hebben hieronder enkele tips voor de herfstvakantie in Zoetermeer op een rijte gezet!

Ontdek de herfstkleuren

-

Ontdek de wandel- en fietsroutes om tussen de regenbuien door te kunnen genieten van de mooie herfstkleuren in de natuur of meer te leren over de architectuur en kunst in de stad.

Architectuurwandeling Foto van het Stadsmuseum

Architectuurwandeling

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek alle wandelingen! 

Kunstroutes Foto van het kunstwerk Interaction I en II. Het kunstwerk staat in het water bij de Dobbeplas en is ontworpen door Marja en Frans de Boer-Lichtveld.

Kunstroutes

Ben jij een echte kunstliefhebber? Bewandel dan een van onze kunstroutes en ontdek enkele van de 180 kunstwerken van Zoetermeer.

Geocache wandeling Foto van een gps. Hiermee kun je een Geocache route volgen en caches (schatten) vinden die verstopt zijn!

Geocache wandeling

Je kunt op een leuke, interessante en leerzame manier een route volgen. Midden in Zoetermeer zijn verschillende caches (schatten) verstopt. Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS allerlei geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren.

Fietsroute Stad & Polder Water door het groene recreatiegebied.

Fietsroute Stad & Polder

De Stad & Polder route leidt je naar en door het prachtige polder- en veenweidegebied grenzend aan de stad. Je kunt al fietsend de eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen ontdekken.

Fietsroute Stad & Park Foto van een fiets in het Westerpark.

Fietsroute Stad & Park

Met de fietsroutes van BeleefRoutes app kom je door en langs de mooiste parken in Zoetermeer. Ontdek met de Stad & Park route de vele parken die Zoetermeer rijk is.

Fietsroute Park & groengebieden Twee mensen zijn aan het fietsen in Zoetermeer. Er is veel groen te zien.

Fietsroute Park & groengebieden

In de randstad zijn weinig plekken waar zoveel parken, polders, plassen en buitensport- en recreatiemogelijkheden zijn, dan in Zoetermeer. Zo fiets je met de Park & groengebieden route langs en door al deze mooie plekken.

Actieve indoor uitjes

-

Zowel outdoor als indoor heeft Zoetermeer een ruim aanbod sportieve en actieve uitjes!

Silverdome Jungle on Ice

De hele herfstvakantie lang kunnen kids genieten van ijspret bij Rico's Jungle Party in het Silverdome! Kom gezellig schaatsen in je tijgerpak en genieten van een Apenlimonade.

Lees meer
Ingang van Silverdome met de mascotte er bij.

Winkelen

Zoveel moois, lekker dichtbij! Ontdek de winkelcentra Stadshart, Dorpsstraat, Woonhart of een van de wijkwinkelcentra en scoor jouw nieuwe herfstoutfit.

Ontdek de winkelgebieden
Binnen in het overdekte gedeelte van het stadshart met veel mensen en veel winkels. Dorpsstraat in Zoetermeer. Historisch centrum van Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Logo van het Woonhart in Zoetermeer. Je kunt hier terecht voor alle woonartikelen.

Evenementen en activiteiten

Tijdens de herfstvakantie kun je genieten van meerdere evenementen en activiteiten. Van voorstellingen binnen tot een kermis buiten om alvast in de Halloweensfeer te komen, ontdek de UITagenda!

Stadstheater & Filmhuis

-

Ontdek het uitgebreide programma van het Stadstheater Zoetermeer en Filmhuis Cameo!

Paddenstoelenroute Balijbos

Het is herfst, dus dat betekent dat het weer tijd is voor paddenstoelen. Kom in de herfstvakantie de paddenstoelen in het Balijbos ontdekken. Daar is een educatieve paddenstoelenroute uitgezet, die vrij toegankelijk is. Op de twee kilometer lange route zijn bordjes te vinden, die je vertellen over feiten en anekdotes van allerlei verschillende soorten paddenstoelen.

Lees meer

Activiteiten bij Speelboerderij Buitenbeest

Op donderdag  21 oktober verzorgt dé Zoetermeerse showman Jori Veldhuizen maar liefst 3 keer een show bij Stadsboerderij het Buitenbeest. Op vrijdagavond 22 en zaterdagavond 23 oktober opent Speelboerderij Het Buitenbeest haar poorten voor het griezeligste feest van het jaar met onder andere een griezelkermis, knutselen met pompoenen, een spookhuis of bezoek de monster show met de griezeligste monsters..

Lees meer

Halloweenkermis

Ook dit jaar staat de najaarskermis volledig in het teken van Halloween. Jong en oud kunnen genieten van uitdagende, leuke en spannende attracties. Voor de waaghals die houdt van draaien zijn er de Parajump, Botsauto’s, Polyp en Vulcano Power. Voor de kleinere bezoekers zijn er verschillende leuke attracties zoals de draaimolen, Baby-flug en trampolines. Uiteraard ontbreken ook de grijpkranen en andere leuke spellen niet en is er een ruim aanbod aan lekkernijen.

Lees meer

Inspiratie voor een dagje uit

-

Zoek je tips voor de invulling van een dagje uit, feestdagen, vakanties of sport in Zoetermeer? Wij hebben tips voor je! Bekijk hier onze artikelen en doe inspiratie op voor leuke activiteiten in Zoetermeer.