Zomer in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

Zon, strand, recreatie en evenementen, de zomer is begonnen! In Zoetermeer kun je deze zomer heerlijk ontspannen in het groen, meedoen met activiteiten en evenementen bezoeken. Wij hebben enkele tips en hotspots voor een leuke zomer in Zoetermeer op een rijtje gezet.

Een verfrissende duik nemen? Dit is de plek.

Van het zonnetje genieten op afgebakende zwemstranden, zwemmen bij het Noord Aa, duiken, wind- en kitesurfen, kanoën, drakenboot varen en (wind)zeilen. Het kan allemaal op de Zoetermeerse plas! Wil je op een warme zomerdag genieten van een lekkere borrel, lunch of een diner aan het water? Bezoek restaurant AA-zichtDe Beren of Happy Moose. Je kunt gratis parkeren aan het strand.

Houd www.zwemwater.nl in de gaten voor updates over eventuele blauwalgen.

Lees meer
Mensen op het strand in de natuur. Mensen op het strand in de natuur.

Wandelen en fietsen in Zoetermeer

Ontdek Zoetermeer deze zomer met deze wandelingen en fietsroutes. Leer meer over de architectuur en kunst in Zoetermeer via de verschillende wandelroutes of fiets vanuit Zoetermeer in een keer door naar de Noordzee.

Bekijk alle routes
Een man en vrouw zijn hand in hand samen aan het wandelen. Ze laten de hond uit. Foto van een fiets in het Westerpark in Zoetermeer.

Evenementen en activiteiten

In Zoetermeer kun je deze zomer genieten van de leukste muziek en voorstellingen. Van voorstellingen tijdens het zomerprogramma van het Stadstheater tot concerten bij Cultuurpodium Boerderij. Of geniet van een leuke, spannende of leerzame film bij Filmhuis Cameo en bioscoop Kinepolis Zoetermeer. Een overzicht van alle (coronaproof) activiteiten en evenementen in Zoetermeer deze zomer vind je in onze UITagenda.

Bekijk de UITagenda
De ingangsdeuren van het cultuurpodium. Foto van aankondigingsposter van de 3Js in het Stadstheater Zoetermeer.

Een terrasje pakken

In Zoetermeer kun je op meerdere terrassen genieten van een lekker hapje en drankje. Ontbijten, lunchen, dineren of borrelen? Bekijk een overzicht van alle terrassen in Zoetermeer.

Kies een plek
Old Pal Zoetermeer is de plek.

Bekijk alle recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Zoetermeer heeft zes grote recreatiegebieden in en rondom de stad. Zoek de ontspanning op en ontdek ze zelf!

Activiteiten voor kids

Ook voor kids is deze zomer genoeg te doen! Bezoek de speelbossen zoals Bentjungle en De Balij. Klim en klauter in buitenspeeltuinen Westerpret of binnen bij speelparadijs Avontura. Voer de geitjes bij Boerderij 't Geertje en nog veel meer! 

Meer activiteiten voor kids
Kinderen zijn aan het spelen in een speeltuin op alle speeltoestellen. Een kindje heeft een kabouter muts op en rode geschminkte wangen. Kinderen zijn aan het spelen in de ballenbak.

Speelmeer Paspoort

Op zoek naar leuke kids- en jongerenactiviteiten deze zomer? Kijk eens in dit SpeelmeerPaspoort. Je vindt er allemaal leuke uitjes, spellen én aanbiedingen. Hebben jullie een ZoetermeerPas? Vergeet die niet mee te nemen!

Download het Paspoort

Bezoek de stadsboerderijen

-

Er zijn in Zoetermeer drie stadsboerderijen. Leuk om met de kinderen te ontdekken! De kinderen kunnen op een speelse manier vertrouwd raken met de dieren van het platteland.