Zomer in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

Zon, strand, recreatie en evenementen, de zomer is begonnen! In Zoetermeer kun je deze zomer heerlijk ontspannen in het groen, meedoen met activiteiten en evenementen bezoeken. Wij hebben enkele tips en hotspots voor een leuke zomer in Zoetermeer op een rijtje gezet.

Een verfrissende duik nemen? Dit is de plek.

Van het zonnetje genieten op afgebakende zwemstranden, zwemmen bij het Noord Aa, duiken, wind- en kitesurfen, kanoën, drakenboot varen en (wind)zeilen. Het kan allemaal op de Zoetermeerse plas! Wil je op een warme zomerdag genieten van een lekkere borrel, lunch of een diner aan het water? Bezoek restaurant AA-zichtDe Beren of Happy Moose. Je kunt gratis parkeren aan het strand.

Houd www.zwemwater.nl in de gaten voor updates over eventuele blauwalgen.

Lees meer
Mensen op het strand in de natuur. Mensen op het strand in de natuur.

Evenementen zomer

In Zoetermeer kun je deze zomer genieten van de leukste evenementen. Bezoek bijvoorbeeld Sweetlake Festival en Live at the Lake!

Foto van een band en publiek bij Rastaplas bij het Noord Aa in Zoetermeer. Foto van de aankondigingsposter van evenement Live at the Lake in Zoetermeer. Aankondigingsposter van evenement Sweetlake Festival in 2022 in Zoetermeer.

Een terrasje pakken

In Zoetermeer kun je op meerdere terrassen genieten van een lekker hapje en drankje. Ontbijten, lunchen, dineren of borrelen? Bekijk een overzicht van alle terrassen in Zoetermeer.

Kies een plek
Old Pal Zoetermeer is de plek.

Wandelen en fietsen in Zoetermeer

Je kunt in Zoetermeer heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken. Ontdek bijvoorbeeld de mooiste architectuur van Zoetermeer met een architectuurwandeling. Voor de sporters is er een mountainbike route in het Buytenpark of wat dacht je van een kunstroute waarmee je de diverse kunst in Zoetermeer kunt ontdekken? 

Ontdek alle routes
Een man en vrouw zijn hand in hand samen aan het wandelen. een foto van de Dorpsstraat waarbij fietsers langs fietsen.

Bekijk alle recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Zoetermeer heeft zes grote recreatiegebieden in en rondom de stad. Zoek de ontspanning op en ontdek ze zelf!

Activiteiten voor kids

Ook voor kids is deze zomer genoeg te doen! Bezoek de speelbossen zoals Bentjungle en De Balij. Klim en klauter in buitenspeeltuinen Westerpret of binnen bij speelparadijs Avontura. Voer de geitjes bij Boerderij 't Geertje en nog veel meer! 

Meer activiteiten voor kids
Kinderen zijn aan het spelen in een speeltuin op alle speeltoestellen. Kinderen zijn aan het spelen in de ballenbak.

Meer zomerse tips

-

Terrastuinen ontdekken, spelen in het water of lekker borrelen deze zomer? In onze artikelen geven wij meer tips voor jouw zomer in Zoetermeer!