Stadsparken in Zoetermeer

Zoetermeer is groen

Zoetermeer is groener dan je misschien wel zou denken! Naast zes grote recreatiegebieden rondom de stad, kun je ook ontspannen in het groen midden in de wijken en zelfs het stadscentrum in de stadsparken. Bij de een kun je ontspannen bij de ander kun je heerlijk buitensporten.

Wilhelminapark

Achter de Dorpsstraat vind je het oudste park van Zoetermeer: het Wilhelminapark. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl en bevat een langvormige vijver.

Ontdek meer

Burgemeester Hoekstrapark

Dit is een groot park aan de rand van Zoetermeer. Je vindt hier onder andere bloeiende bermen, een natuurspeeltuin voor kinderen, een groot meer en een egelopvang.

Ontdek meer
Foto van Burgemeester Hoekstrapark in Zoetermeer. Foto van burgemeester hoekstrapark in Zoetermeer. Foto van speeltoestellen in het Burgemeester Hoekstrapark in Zoetermeer.

Heempark

Het Heempark is een jong park in de wijk Oosterheem. Je kunt hier ontspannen aan het water, sporten in het outdoor fitnesspark en je hond vrij los laten rennen in het hondenuitlaatparkje.

Ontdek meer
Luchtfoto van het Heemkanaal en Heempark in de woonwijk Oosterheem in Zoetermeer. Foto van een groen gebied met daar achter rijtjeshuizen Foto van een speeltuin in Oosterheem Foto van natuurspeeltuin De Vrijbuiter aan het Heemkanaal in de wijk Oosterheem in Zoetermeer.

Nicolaaspark

In het Nicolaaspark kun je heerlijk picknicken en worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Ontdek meer
Foto van het Nicolaaspark in Zoetermeer.

Van Tuyllpark

In dit park kun je terecht om lekker even te spoten. Meerdere sportverenigingen zijn hier gevestigd. Je kan er ook lekker wandelen, hardlopen, discogolfen en er is een outdoor fitnesspark.

Ontdek meer
Foto van het Van Tuyllpark in Zoetermeer. Een man en vrouw zijn samen aan het hardlopen in het van Tuyllpark. Een man en vrouw zijn samen oefeningen aan het doen in het van Tuyllpark.

Dobbepark

Dit park is de overgang van het bruisende Stadscentrum van Zoetermeer naar de historische Dorpsstraat. De komende jaren wordt het park vernieuwd en uitgebreid tot Centraal Park.

Ontdek meer

Binnenpark

In 2012 is dit park in De Leyens samen met buurtbewoners helemaal opgeknapt. Zo is er een leuke natuurspeeltuin waar kinderen kunnen spelen. Deze speeltuin heet de Flierefluiter. 

Ontdek meer

Stadstuin

Deze groene oase met grote vijvers, een loper en fonteinen is een rustgevende tuin midden in het drukke centrum van Zoetermeer. De tuin is verlaagd naar het niveau van het maaiveld. Het 'winkeldek' ligt zeker zes meter hoger dan de vijvers. In totaal is de tuin een hectare groot en is het deels ingericht als rotstuin met Belgische hardstenen keien. En kun jij de boom vinden die volhangt met schoenen? Freerunners gooien hier schoenen in die zijn versleten tijdens het stunten. Inmiddels kun je hier tientallen paren schoenen in zien hangen!

Foto van de stadstuin in het centrum van Zoetermeer, het Stadshart. Zoetermeer is de plek.

Floriadepark

In 1992 vond de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats in Zoetermeer. 30 jaar later is er nog steeds veel te zien van de tentoonstelling, waaronder het Floriadepark! In het park vind je meerdere, bijzondere bouwwerken zoals stalen constructies en bijzondere bruggen.

Architectuurwandeling Floriade
Foto van stalen kunstwerken in het Floriadepark in Zoetermeer. Foto van een brug met vierkante stalen bouwwerken eromheen in het Floriadebos in Zoetermeer. Foto van natuur in het Floriadepark in Zoetermeer.

Recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Zoetermeer heeft zes grote recreatiegebieden in en rondom de stad. Zoek de ontspanning op en ontdek ze zelf!