Voorjaarsvakantie tips

De voorjaarsvakantie is begonnen! Ondanks de coronamaatregelen is er gelukkig nog genoeg te doen in Zoetermeer om jouw vakantietijd te vullen. Geniet van een ontspannende wandeling of fietsroute door Zoetermeer, probeer een buitenactiviteiten uit zoals toeren op een E-Chopper en geniet van een avondje bankhangen met online activiteiten zoals het Thuistheater of een Online Escaperoom in de UITagenda! Wij geven hieronder enkele tips.

Het is heerlijk wandelweer

-

Met het lekkere weer deze week is een wandeling het ideale uitje. Daarnaast is het helemaal coronaproof! Bekijk hier de verschillende wandelroutes.

Noordelijk Plassengebied Mensen op het strand in de natuur.

Noordelijk Plassengebied

Wil jij het Noordelijk Plassengebied in Zoetermeer ontdekken? Volg dan deze route! Tijdens de wandeling kom je verschillende aspecten van de recreatiegebieden, van bos tot strand. Bekijk ook de lunch to-go opties bij restaurants langs de route.

Kunstroutes Foto van het kunstwerk Interaction I en II. Het kunstwerk staat in het water bij de Dobbeplas en is ontworpen door Marja en Frans de Boer-Lichtveld.

Kunstroutes

Ben jij een echte kunstliefhebber? Bewandel dan een van onze kunstroutes en ontdek enkele van de 180 kunstwerken van Zoetermeer.

Architectuurwandelingen Foto van molen De Hoop

Architectuurwandelingen

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek alle 10 de wandelingen! 

Balijbos

Balijbos

In het Balijbos zijn verschillende korte en lange routes voor wandelaars uitgestippeld. Je kunt in het bosgebied blijven of doorlopen richting het Bieslandse Bos.

Twee parken, twee gezichten Wandelpad door natuurgebied Westerpark in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Twee parken, twee gezichten

Met deze wandeling loop je door twee parken in Zoetermeer: het Buytenpark en het Westerpark. De een heuvelachtig en ruig, de ander aangelegd naar voorbeeld van een landschapstuin. 

Geocache wandeling Foto van een gps. Hiermee kun je een Geocache route volgen en caches (schatten) vinden die verstopt zijn!

Geocache wandeling

Je kunt op een leuke, interessante en leerzame manier een route volgen. Midden in Zoetermeer zijn verschillende caches (schatten) verstopt. Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS allerlei geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren.

Ontdek Zoetermeer op de fiets

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan.

Bekijk de fietsroutes
Mountainbiken in het Buytenpark. Twee mensen fietsen in het bos

Meer buitenactiviteiten

-

Naast veel parken, bossen en recreatiegebieden heeft Zoetermeer ook diverse wateren. Bekijk de coronaproof buitenactiviteiten!

Thuis ontspannen

-

Wil jij vooral ontspannen tijdens de voorjaarsvakantie? Hier enkele tips voor een gezellig dagje/avondje bankhangen.