Artiesten ontvangen bij Poppodium Boerderij? Zoetermeerder Ilse vertelt hoe dat is!

Ilse van Milligen is geboren en opgegroeid in Zoetermeer. Tijdens haar studie heeft ze in Breda gewoond, maar merkte al snel dat ze hier niet wilde blijven. Ilse: "Ik wilde teruggaan naar de plek waar ik altijd heb gewoond en waar al mijn dierbaren in de buurt zijn, dit maakt Zoetermeer voor mij dé plek". Ze vertelt in haar bewonersverhaal over de stad, de voorzieningen en haar werk bij concerthal Poppodium Boerderij.

Wonen in Zoetermeer

Ilse woont in de wijk De Leyens. Deze woonwijk ligt vlak naast Noordelijk Plassengebied, met het strand Noord Aa en het Prielenbos. Volgens Ilse is het aantal recreatiegebieden en parken wat Zoetermeer zo uniek maakt. Ilse: "Voor een gemeente in de randstad is er veel groen. Langs elke wijk ligt een mooi en rustgevend stukje natuur. Je bent overal echt zo en het is een fijne om er even te kunnen ontspannen. Er ligt als het ware een grote groene strook rondom de stad, waar ik in de Zomer graag een stukje ga skaten. Je kunt dan van recreatiegebied naar recreatiegebied en ieder stukje natuur heeft een eigen ‘karakter’. Het Noordelijk Plassengebied is en voelt weer heel anders dan het Buytenpark of het Westerpark".

Foto van Ilse, inwoner van Zoetermeer en werkt bij Poppodium Boerderij.

Ilse is opgegroeid in Zoetermeer, maar in haar studententijd naar Breda verhuisd. Inmiddels is ze terug in Zoetermeer en vertelt over de centrale ligging van Zoetermeer in de randstad: "Binnen de kortste keren ben je vanaf Zoetermeer in het centrum van Den Haag, Leiden of Rotterdam. Waar Zoetermeer misschien minder het karakter van een oud stadscentrum heeft met historische grachten, wordt dit gecompenseerd door de veelzijdigheid aan groen en de korte afstand naar een stad waar wel zo’n 'oud karakter' heerst".

Aanbod in de stad

Zoetermeer heeft een verrassend veelzijdig vrijetijdsaanbod aan winkels, cultuur, sport, natuur en horeca. Ilse: "Je hoeft niet naar andere steden om uit te gaan. Het is niet een super historische stad, maar toch heb je in de Dorpsstraat echt dat gevoel van een dorp met hele karakteristieke zaakjes. Het aanbod aan horecagelegenheden is sterk verbeterd de afgelopen tijd en ook voor buitenrecreatie is er bijna voor alle soorten sport wel een club of andere mogelijkheid. Verder is er ruimte voor cultuur: zo hebben we natuurlijk in de vorm van de Boerderij een fantastisch poppodium dat heel goed aangeschreven wordt. Er is een theater en een bioscoop. Zoetermeer heeft vrijwel alles in de buurt".

Een winkelstraat met bomen en achterin de top van een kerk.

Huizenmarkt

Ilse is geboren en opgegroeid in Zoetermeer, maar haar vriend niet. Hij woonde eerst in Amsterdam en verhuisde met Ilse naar Zoetermeer om hier samen te wonen. Ilse: "In Amsterdam en andere grote steden in de buurt was geen betaalbaar huis te vinden en in Zoetermeer kun je voor minder geld een groter huis kopen. Voordat ik samenwoonde met mijn vriend nam ik hem af en toe mee naar de stad, zo kon hij de sfeer van de stad ervaren. Voor hem was de natuurlijke omgeving zeker iets wat hem overtuigd heeft. We wonen nu in een hele rustige wijk, maar wel heel centraal. Alle voorzieningen zijn in de buurt. Hij ziet nu zeker de voordelen aan wonen in Zoetermeer in".

Poppodium Boerderij

Ilse werkt naast haar part time baan ook als Stagemedewerker bij Poppodium Boerderij. Het is haar taak om te zorgen dat backstage alles in goede banen loopt. Ilse is altijd al een grote muziekliefhebber geweest en wilde hier zeker iets mee doen: "Via een oud-buurman kwam ik een vacature voor een vrijwilliger bij de Boerderij tegen. Deze trok gelijk mijn aandacht. Het leek mij ontzettend leuk om de sfeer en het reilen en zeilen van een poppodium op die manier mee te maken. Ik ga zelf zeer regelmatig naar concerten overal in het land dus dan is het extra leuk om op die manier echt betrokken te zijn bij iets wat ik graag doe".

Foto van het gebouw van concerthal Poppodium Boerderij. Foto van Ilse, inwoner van Zoetermeer en werkt bij Poppodium Boerderij. Een poster op de muur met een man er op die zijn hand de lucht in steekt en aan het zingen is.

Bewonerstip

Ilse heeft nog een tip voor de muziekliefhebbers in de stad: "Ik raad het aan om je een keer te laten verassen bij het Poppodium. Buiten goede muziek hangt er altijd een goede sfeer en is het podiumcafé daarom een hele fijne plek om met vrienden samen te komen. De zaal focust zich wel op een bepaald soort genres. Zo is progressieve rock een populair genre, maar ook 80s, pop, jazz, (progressieve) metal en blues. Je zal er wat minder snel commerciële muziek vinden omdat de bandjes wat kleiner zijn in formaat maar zeker niet inleveren op de kwaliteit van de muziek. Ook komen er veel coverbands van grote namen zoals Queen, The Doors of ABBA en zie je vaak solowerk van artiesten die verbonden zijn aan grote bands zoals Rainbow of Genesis".

Een concert waarbij iedereen zijn handen in de lucht heeft en hartjes vormen maken met hun handen.